1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Vali Atbaş'tan amirlere sert uyarı

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, kurum amirlerini sert bir dile uyararak, birçok kurumunda işleyişin ağır aksak yürüdüğünü, hata bir çok memurun sadece sandalye meşgul ettiğini de ifade ederek, "Kurumlarda işler yürümüyor. 15 yıldır sadece bu toplantılarda rakamlar değişiyor. Kamu yönetimi kendini böylece kandıramaz. Bitlis'te kamu yönetimi iyi işlemiyor. Kamu yönetimi zihniyetinin olmadığı yerde yatırımdan söz etmek mümkün değildir" dedi.

Bitlis 2'nci Dönem Koordinasyon Toplantısı Valisi Mevlüt Atbaş'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Harun Başıbüyük, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve yatırımcı bölge ile il müdürleri katıldı. Toplantının başında bir önceki toplantının değerlendirmesi yapıldı. Yapılan değerlendirmede, 2007 yılından devreden 131, bu yıl yeni yatırım programına alınan 208 proje olduğu, bunlardan 35'inin tamamlandığı, 98'inin devam ettiği, 155'inin ihale aşamasında olduğu ve 51'ine de başlanamadığı belirtildi. Yatırımlar önündeki engeller olarak, inşaat mevsimin kısa oluşu, ihalelerin erken yapılmaması, ödenek yetersizliği, ödeneklerin zamanında gönderilmemesi, teknik eleman sıkıntısı belediyelerin imar planına uygun çalışmaması ile araç-gereç yetersizliği gösterildi. Ayrıca, yatırımların bölge ve genel müdürlük nezdinde yürütülmesi, il müdürlüklerine zamanında yeterli bilgi gelmemesi de hizmetleri olumsuz etkilediği belirtildi.

Değerlendirmenin ardından sert açıklamalarda bulunarak kurum amirlerini uyaran Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, koordinasyon toplantılarından memnun olmadığını belirtti. Atbaş, "15 yıldır sadece bu toplantılarda rakamlar değişiyor. Kamu yönetimi kendini böylece kandıramaz. Bu toplantıların asıl amacı sorunların masaya yatırılarak, çözüm önerilerinin kurumlar arasında üretilmesidir. Bitlis'te kamu yönetimi iyi işlemiyor. Kamu yönetiminin zihniyetinin olmadığı yatırımdan söz etmek mümkün değildir" dedi.

Vali Atbaş, kimsenin talebi ve yorumu üzerine devleti yönetemeyeceklerinin altını çizerek, "Kamu kurumlarını düzenleyen kanun ve esaslar vardır. Biz halkın işini görmek için buradayız. Kanunlar çerçevesinde yapabileceğimiz işleri yapmalıyız. Olmayacak işleri de vatandaşa uygun bir dille anlatmalıyız. Amacımız vatandaşa hizmet etmektir. Onlara zorluk çıkarmak değildir" ifadelerini kullandı.

Birçok kurumunda işleyişin ağır aksak yürüdüğünü, hata bir çok memurun sadece sandalye meşgul ettiğini de ifade eden Atbaş, "Kurumlarda işler yürümüyor. Memurlarımız cevap vermekten aciz duruma gelmişlerdir. Kurum amiri olarak sizler bu işleyişin önüne geçmelisiniz. Geleceğe yönelik projeler yapmıyorsunuz. Böyle olunca da işler yürümüyor" şeklinde konuştu.

Vali Atbaş, son olarak Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) koordinasyon toplantılarında değişiklik öngören bir çalışma yaptığına değinerek, "Artık koordinasyon toplantılarının yapısını değiştireceğiz. DPT de bu konuda bir çalışması var. Artık ilin ekonomisini değil sosyal alanlardaki, çalışmaları da koordinasyon toplantılarına taşıyacağız. Her kurum çalışmalarını DPT'nin öngördüğü web sitede güncellemek zorunda kalacak. Bu da ilin kalkınmasına yönelik projelerin daha hızlı ve ekonomik şekilde işlemesini sağlayacaktır. Yine burada meydana gelecek sıkıntıları da koordinasyon toplantılarımızda tartışacağız. Rakamsal veriler üzerinde çok fazla durmamız da gerekmeyecek. Bitlis'in kalkınmasında önemli rol oynayacak olan projeler de bu elektronik ortamda tartışılabilecek. Bunları yaparken kurum amirleri başta olmak üzere memurlarda kendilerine çeki düzen vereceklerdir" diye konuştu.

Vali Atbaş'ın konuşmasının ardından koordinasyon toplantılarının nasıl olması gerektiği konusunda yatırımcı bölge ve il müdürlerinin de görüşleri alındı.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?