9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Vali bastırdı, Tuba okullu oldu

VALİ YILMAZ'IN ÇABASI SONUCU TUBA OKULLU OLDU

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın ikna çalışmaları sonucu 15 yaşındaki Tuba Tarhan okullu oldu.

Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesini ziyaret eden Vali Nurettin Yılmaz, kız çocukların okutulması için ailelerle görüştü. İlköğretimi Kavakbaşı beldesinde tamamlayan Tuba Tahran (15), lise birinci sınıftan sonra ailesi tarafından okula gönderilmedi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne bu yıl gönderilmeyen Tuba Tarhan'ın evine giden Vali Yılmaz, beraberindeki Mutki Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte aileyle görüşerek kız çocuklarının mutlaka okutulması gerektiğini söyledi. Tuba Tarhan'ın okula gönderilmesi konusunda aileden söz alan Vali Yılmaz, “Geçen yıl okula gönderilen ancak bu yıl gönderilmeyen bir kız çocuğumuz varmış. Kaymakamımız ilçeye ziyaretim esnasında bu konuyu bana iletti. Bizde ailenin evine gelerek kız çocuklarının mutlaka okuması gerektiğini söyledik. Kızımızın okulla ilgili tüm masraflarını karşılayacağız. Hiçbir şekilde kız öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ertesi gün okula getirtilen kız öğrenci ile babası, Kaymakam Musa Sarı'yı makamında ziyaret etti. Kaymakam Sarı, “Kızımızın tekrardan okula kazandırılmasından dolayı çok mutluyum, ailesine teşekkür ederim” dedi.

VALİ YILMAZ'IN ÇABASI SONUCU TUBA OKULLU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 12:19:05
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 12:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?