8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Vali Yılmaz'dan hastanede inceleme

VALİ YILMAZ'DAN HASTANE ZİYARET

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, geçtiğimiz yıl inşaatı tamamlanan ve bu yıl hizmete açılan 150 yataklı devlet hastanesinin ek binasında incelemelerde bulundu. Yılmaz, son derece modern olan hastanenin bölge hastanesi statüsünde olduğunu söyledi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile birlikte hastanenin polikliniklerini ve yemekhanesini gezen Vali Yılmaz, hastalarla bir müddet sohbet etti. Daha sonra hastanenin konferans salonuna geçen Yılmaz, burada gazetecilere hastane hakkında bilgi verdi. Bitlis halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Yeni yapılan devlet hastanesinin ek binasını hizmete açtık. Hastanemizde 17 poliklinikliğimiz var. Bazı yoğun olan yerlerde ise iki poliklinik açtık. Eski hastanede ise kadın doğum, çocuk polikliniği ve çocuk cerrahisi bulunuyor. Acilde 4 adet müşahade odası ile 1 travma odası mevcuttur. Kolayca 100 hastaya birden müdahale edilecek şekilde dizayn edilmiştir. Bunun yanı sıra acile röntgen cihazı kurmayı düşünüyoruz. Böylece diğer bölüme gidiş gelişler olmayacak. Hastanenin tümü şubat ayının sonlarına doğru hizmete geçecektir. Bugüne kadar hastane gelen para 22 milyon TL. Bunun 5 milyon TL'si 2008'de, 17 milyon 500 bin TL ise bu sene geldi. Bu hastane 2010 yılının sonunda bitecekti. Bir yıl erkenden bitirildi. TOKİ yöneticilerine, hastanenin müteahhidi Zeki Peker'e teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çalışmalarımızda emeği geçen milletvekillerimiz Vahit Kiler ve Cemal Taşar'a da teşekkür ederim" dedi.

Hastane odalarına oksijen sisteminin döşendiğini ve 4 Şubat'ta bunun ihalesinin yapılacağını belirten Vali Yılmaz, "Oksijen için tank eksiği var. Paramız hazır, en kısa zamanda ihalesi yapılarak servislerimizdeki bu problemi de çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

Hastane hakkında Vali Yılmaz'a bilgiler veren Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Atahan ise, "Hastanemizde hiçbir şekilde doktor sıkıntısı yaşanmamaktadır. 50 uzman ve 20 pratisyenle toplamda 70 doktorla Bitlis halkına hizmet ediyoruz. Ayrıca bu hastanenin bitirilmesi ve doktor sayısının artmasıyla hasta sayımızda da artış oldu. Günde yaklaşık acilde bin 500 ve polikliniklerimizde ise bin 500 olmak üzere 3 bin hasta giriş yapıyor. Burada şimdilik 3 ameliyathanemiz var. Bu sayı yakın bir zamanda 6'ya çıkacaktır. Günde 15 ameliyat yapılıyor. Yakında göz ameliyatlarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

VALİ YILMAZ'DAN HASTANE ZİYARET
VALİ YILMAZ'DAN HASTANE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:59:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 19:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?