8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Validen 1 Mayıs değerlendirmesi

BİTLİS VALİSİ NURETTİN YILMAZ'DAN 1 MAYIS DEĞERLENDİRMESİ

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 1 Mayıs kutlamalarını değerlendirdi. Yılmaz, BDP Bitlis Milletvekili Karabaş'ın iddialarına da cevap vererek, "Maaşımızı fazlasıyla hak ediyoruz" dedi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, makamında yaptığı basın toplantısında '1 Mayıs yasaklanmaya çalışıldı' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığını belirtti. Vali Yılmaz, "Hakkari, Van, Muş ve Bingöl illerinin katıldığı bölge kutlamaları Bitlis'te yapılmıştır. Kutlamalardan önce bize 10-15 bin kişinin geleceği söylendi. Biz de bunlara en uygun yeri seçmeye çalıştık. Bizler alternatif yerler teklif ettik, ama onlar ısrarlar Gökmeydanı'nı istediler. Güvenlik güçleriyle yaptığımız detaylı çalışmalarda tüm tedbirleri aldık ve istedikleri yeri 1 Mayıs'a açarak her türlü kolaylığı sağladık" dedi.

"MAAŞIMIZI FAZLASIYLA HAK EDİYORUZ

Vali Yılmaz, BDP Bitlis Milletvekili M. Nezir Karabaş'ın 1 Mayıs kutlamalarında yaptığı açıklamada, "Sayın vali, sayın emniyet Müdürü siz maaş almak için bu ildesiniz. Bizim köklerimiz 5 bin yıla uzanıyor. Bizler bu yaşımıza kadar bu toprak için, bu kent için bir ömür bedel ödedik" sözlerine cevap verdi. Yılmaz, maaşlarını fazlasıyla hak ettiklerini vurgulayarak "Konuşmalarda Bitlis'in sağlık ve eğitiminden olumsuz bahsedildi. Bunu söylerken Bitlis'i hiç tanımamak lazım. Eğitimde Bitlis'te kurulan bir üniversite var. Bu üniversitenin rektörü ve dekanları görevleri başında. Fen-Edebiyat Fakültesi inşaatı hızla devam ediyor ve bu yıl öğrenci almayı hedefliyor. Son üç yılda sayısız lise, derslik, yurt ve kapalı spor salonları açıldı. Türkiye ortalamaların çok üstünde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sadece son 3 yılda 13 lise yapıldı. Biz maaşımızın karşılığını fazlasıyla veriyoruz. Sadece organize sanayide kazandırdığımız arsa meslek hayatım boyunca alacağımın kaç katı olduğu taktirlere bırakıyorum. Emniyet ve jandarma teşkilatının büyük çalışmalarıyla Türkiye genelinde en huzurlu ve güvenilir 9 il arasındayız" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKTA ÇOK İYİ YERDEYİZ"

Vali Yılmaz, sağlık alanında da çok iyi bir yerde olduklarını belirterek, "Bitlis'te 1 yıl içinde bir hastane bitirdik. Bitlis'te hatta Türkiye'de görülmemiş bir olaydır. İl genelinde 100'e yakın uzman doktor görev yapmaktadır. Yine ilde beyin ameliyatları yapılmaktadır. Bölgede bulunmayan Ağız ve Diş Hastanesi bulunuyor ve burada 16 hekim görev yapmaktadır. Ben ve sağlık ekibi, Bitlis milletvekilleri, Sağlık Bakanlığı ve ekibinin ayrıca müteahhit firma ve çalışanlarının büyük emekleri var. Bu kadar emeği görmemezlikten gelmek insaf ölçüleriyle bağdaşmaz herhalde" dedi.

"BİTLİS İYİ BİR SINAV VERMİŞTİR"

Bitlis'in 1 Mayıs kutlamalarında iyi bir sınav verdiğini belirten Vali Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Törenleri emniyet teşkilatımız gerekli her türlü tedbiri almıştır. Yasadışı hiçbir harekete fırsat vermemiştir. Bir KESK yöneticisinin 'Bitlis'teki sessizliği kırmak için burayı seçtik' açıklamasındaki mesajı güvenlik birimleri değerlendirmiş ilde en ufak olumsuzluğa yaşanmasına fırsat vermemiştir. Tüm bunların yanında Bitlis halkının göstermiş olduğu sessiz ve olumlu tutumu her türlü taktire üstündedir. Halkımız her zaman huzurdan yana olmuştur. En büyük teşekkürü Bitlis halkı hak etmiştir. Yine jandarma güçlerimiz de gerekli tedbirleri almıştır. 1 Mayıs'a yaklaşık 5 bin kişi katılmıştır. Çevre illerden 400 olmak üzere toplam bin polisimizde burada görev almışlardır. Bitlis iyi bir sınav vermiştir."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 15:02:04
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 19:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?