6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Validen 'Nemrut' müjdesi

Bitlis Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu, Kayak Tesislerinin Ve Ahşap Evlerin Yapımına Bu Yıl Başlanacağını Belirtti. Karla kaplı bulunan Nemrut krater gölünün yol açma çalışmaları başladı.

Nemrut krater gölünün 13 km’lik yol bölümünde tipinin bazı kesimlerde doldurmuş olduğu karların yüksekliği yer yer 20 metreye ulaşıyor. Nemrut yolundaki Bitlis Valiliği İl Özel İdaresi Köy İşleri Müdürlüğünün karla mücadelesini yakından izleyen Vali M.Asım Hacımustafaoğlu bu yıl kayak tesislerinin ve ahşap evlerin yapımına başlanacağını kaydetti. Bitlis’in Türkiye’de en çok kar yağışı alan illerden biri olduğunu belirten Vali Hacımustafaoğlu şöyle konuştu:

"Nemrut krater gölü yolunu Haziran sonunda açardık. Bu yıl kar yağışı daha az olduğu için açılmasına erken başlandı. Burada aşağı yukarı 20 metre yükseklikte kar bulunmaktadır ekiplerimiz azimli bir şekilde çalışıyor bu çalışmalar 10 gün sürebilir Haziran ayı başı itibariyle Nemrut’u Turizm sezonuna açacağız" Bu yıl yapmayı düşündükleri yapılaşmaların olduğunu açıklayan Hacımustafaoğlu, "2005 yılı içerisinde Nemrut’ta kayak ve göl kenarına ahşap tesislere yönelik çalışmalarımız olacak. Gongolov tipi evler, iskele yapılacak bu sebeple bir an önce göle ulaşmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor."

Özkan Olcay-Kenthaber/Bitlis
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 11:19:05
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?