6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Valilikte gergin toplantı

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu başkanlığında bugün yapılan muhtarlar toplantısında gerginlik yaşandı. Vali Hacımustafaoğlu’nun kendilerine söz hakkı vermediğini iddia ederek salonu terk eden 10 mahalle muhtarı, artık hiçbir toplantıya katılmayacaklarını söyledi.

Bitlis Polisevi’nde düzenlenen toplantıya, yatırımcı kamu kurum amirleri ile merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı. Yaklaşık 100 muhtarın katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, 2 yıl içerisinde yaptıkları hizmetleri anlattı. Hacımustafaoğlu, muhtarlara ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Valilik olarak ve dolayısıyla hükümet olarak muhtarları önemli bir makam olarak gördüğümüzü belirtmek isterim. Hükümet de bu değerden yola çıkarak sizlerin özlük haklarınızı iyileştirmeye çalışıyor. Maaşlarınıza da zam yapıldı. Şu ana kadar verilen maaşlarını gerçekten çok azdı" dedi.

Daha sonra söz hakkı alan Hersan Mahallesi Muhtarı Muzaffer Türk, mahallesinde okul ve elektrik konularındaki sorunları dile getirmek istedi. Ancak Vali Hacımustafaoğlu, sorunları kendisine değil belediyeye iletmeleri gerektiğini belirtti. Muhtar Türk, sorunları belediyenin çözemediğini, sıkıntıları toplantıda bulunan kamu kurum emirlerine sormak gerektiğini söyledi. Vali Hacımustafaoğlu yine sözünü keserek sorunları belediyeye söylemelerini istedi. Bunun üzerine sinirlenen Muhtar Türk, "Sayın valim, açıkça söylüyorum 2 yıldır sizin kapınızı açamadım. Özel kalem müdürünüzü telefonla arıyoruz, ’tamam’ diyor, ancak makamınıza geldiğimizde ise bizi içeri almıyor. Eğer ben muhtar olarak sizinle görüşemiyorsam bana yazıklar olsun. Peki ben bir muhtar olarak sizinle görüşemiyorsam vatandaşlar nasıl görüşsün" dedi.

Bu sözlerden sonra Vali Hacımustafaoğlu ile muhtar arasında gergin anlar yaşandı. Bu arada söz hakkı isteyen Saray Mahalle Muhtarı İlhan Turgut’a da söz hakkı vermeyen Vali Hacımustafaoğlu, "Biz buraya köyün sorunlarını dinleyeme geldik. Kişisel meseleler anlatmayın" demesi üzerine 10 mahalle muhtarı. "O zaman bizim burada ne işimiz var, bizi neden çağırdınız" deyip toplantıyı terk etti.

Toplantı, köy muhtarları ile devam ederken, bina dışına çıkan muhtarlar adına basın mensuplarına konuşan Hersan Mahalle Muhtarı Muzaffer Türk, "Valilik toplantısına kamu kurum amirleri de katılmıştı. Valimiz ise sorunlarımız için bize belediyeye yönlendirdi. Ama TEDAŞ’ın sorununu belediye halledemez. Bu nedenle toplantıyı terk ettik. Bundan sonra da hiç bir toplantıya katılmayacağız ve gerekli yerlere de başvuracağız. Vali bey bizi muhatap kabul etmedi" diyerek, tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 16:39:41
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?