8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Valinin uçurtma keyfi

BİTLİS PMYO'DA '1. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİKLERİ'

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) tarafından düzenlenen '1. Geleneksel Bahar Şenliği'ne katılan Vali Yılmaz, önce uçurtma uçurttu sonra da çocuklara öğretti.

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nun yanında bulunan boş arazide düzenlenen '1. Geleneksel Bahar Şenliğe' Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile okul öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Bu yıl yeni açılan Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Vali Yılmaz, artık PMYO'nun Bitlis'te var olduğunu herkese ispatlanmış olduklarını söyledi. Vali Yılmaz, 600 öğrenci kapasiteli PMYO'nun düzenleyeceği etkinliklerle halkla bütünleşmeyi sağlayacağına inandığını belirtti.

Bir konuşma yapan PMYO Müdürü Ali Öz ise şenliği geleneksel hale getirmeyi planladıklarını bildirdi. Her yıl haziran ayının ortalarında bahar şenliği düzenleyeceklerini belirten Öz, ''Okulumuz henüz bir yılını tamamlamadı. Gönüllerimizi açtık. Fakat okulumuzun resmi açılışını gerçekleştiremedik. Ama okulumuz Bitlis halkının gönlünde hep açtıktı. Bugün okul olarak burada bir bahar şenliği düzenlemeye karar verdik. Bundan sonra her yıl haziran ayının ortasında, öğrencilerimizin sınavının bittiği zamanlarda şenliğimizi düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yıl şenliğimiz daha kapsamlı ve güzel olacak. Her şey her zaman çok daha güzel olacak. Şenliğimize katılan herkese ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor'' şeklinde konuştu.

Düzenlenen yağlı güreş müsabakalarını izleyen Vali Yılmaz, ardından uçurtma uçurttu. Yılmaz, uçurtma uçuramayan çocuklara da yardımcı olmaya çalıştı.

BİTLİS PMYO'DA '1. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİKLERİ'
BİTLİS PMYO'DA '1. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİKLERİ'
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 18:46:05
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 18:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?