1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü havzası sempozyumu

Ahlat İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, ilçe olarak ilk kez uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

'4. Uluslararası Van Gölü Havzası Sempozyumu'nun 17-21 Haziran 2008 tarihleri arasında Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapılacağı belirtildi. Sempozyuma yaklaşık 80 bilim adamının katılacağı bildirildi. Sempozyumun başarılı geçmesi için Ahlat halkının kadirşinaslık ve misafirperverlik örneklerini sergilemesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, bu çalışmanın ilçenin tanıtımına faydalı olacağını belirtti.

Başkan Gülmez, "4. Uluslararası Van Gölü Havzası Sempozyumu'nun Ahlat'ta yapılmasını çok önemsiyoruz. Her tarafı tarih kokan, birçok bilimsel çalışmanın yapıldığı ilçemiz, bu kez uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 80 bilim adamı Ahlat'ta ağırlanacak. İlk kez bir uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapacak olmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bu konuda Bitlis Valiliği, Ahlat Kaymakamlığı ve diğer kurumlarımız ile koordine içindeyiz. İlçemize gelecek olan bilim adamlarımızın başarılı bir çalışma yapmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sempozyumun ilçemizde yapılması yönünde emek harcayan tüm ilgililere de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Gülmez, sempozyumun, Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleşeceğini ve program ile ilgili ayrıntıların ise daha sonra açıklanacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 13:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?