8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü için pedal çevirdiler

(ÖZEL-HABER)- 3 KAYMAKAM 5 GÜN BOYUNCA VAN GÖLÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Bitlis'te Van Gölü çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekmek amacıyla 5 gün boyunca pedal çeviren Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçe kaymakamları; "Pedal pedal Van Gölü" bisiklet turunun sevgi kardeşlik ve güzellikler getirdiğini belirterek, bu etkinliğin uluslararası bir düzeyde yapılması temennisinde bulundular.

Bu yıl birincisi düzenlenen "Pedal Pedal Van Gölü" bisiklet turu kapsamında tamamı amatör 33 bisikletçi günlerce Van Gölü ve çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekmek için pedal çevirdi. Bu organizasyonda Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi ile Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi de 5 gün boyunca Van Gölü için pedal çevirdi.

Sevgi kardeşlik ve bisiklet sporun gelişmesi duygusu içerisinde Van Gölü ve çevresinde pedal çevirdiklerini anlatan kaymakamlar, Van Gölü ve çevresinde bulunan tarih ve turizm potansiyelinin mutlaka görülmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, bisiklet turunun ise artık uluslararası bir bisiklet turu kapsamında yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Bitlis'in 3 ilçe kaymakamı tur bitiminde bir değerlendirme yaptı. Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 5 günlük bisiklet turunu kazasız belasız tamamladıklarını, bu güzel projeyi kaymakam arkadaşları ile birlikte 33 kişilik amatör bisikletçi ile tamamladıklarını söyledi. Öncelikle Bitlis'in daha sonra da Van Gölü ve çevresindeki il ve ilçelerimizin güzelliklerini gerek Türkiye'ye gerek Dünya'ya tanıtma sevdası ile yola çıktıklarını belirten Güldibi, çok güzel duygular içinde döndüklerini anlatarak şöyle konuştu:

"Biz Bitlis'in güzelliklerini, selamını Van Gölü'nün karşısındaki diğer ilçelere götürdük, onların da güzellikleri ve selamını Bitlis'e getiriyoruz. Bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda da devam etmesini umuyoruz. Buradaki tüm ekibimiz günlerce pedal çevirdi, uykusundan feragat etti. Bu emeklerinin karşılığı da hepimizin ortak düşüncesi bir amacı var, o da "Pedal Pedal Van Gölü" bisiklet turunun gelenekleşmesidir. Önümüzdeki yıllar da yine devam etmesidir. Nasıl Cumhur Başkanlığı Bisiklet turu İstanbul'dan başlayıp Alanya da bitiyor, burada niye olmasın buraları da en az oralar kadar güzel. Bu güzelliklerimizin herkes tarafından görülmesini istiyoruz" diye ifade etti.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise yaptığı açıklamasında, yola çıkarken düşündükleri tek şeyim bölgelerinin mükemmel doğal ve tarihi güzellikleri olduğunu belirterek, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu Van Gölü çevresinde zaman zaman yaptıkları doğa gezilerinin yanı sıra bu kez de yörede çok ta yaygın olmayan bisiklet sporunu da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Her yaş ortalamasından ve her meslekten arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarını da hatırlatan Şentürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekibimizde 15 yaşında olan da var, 65 yaşında olan da var. İçimizde esnafı arkadaşlarımızdan, işçi arkadaşlarımıza, memur olanlar da var ve hep birlikte ortak bir amaç için 400 kilometre pedal çevirdik. Turu tamamlayamazlar kanısı vardı, ama zorlu da olsa zevkli bir turu tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Ahlat'ı himayelerine almalarından dolayı bölgenin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalar başlatıldı. İnşallah "Pedal Pedal Van Gölü" bisiklet turu Cumhurbaşkanlığı bisiklet turuna dönüşür. Böylece uluslararası bir bisiklet turuna dönüşür. Böylece bölgenin tanınmasına da önemli katkı sağlamış olur. Bütün temennimiz bütün arzumuz bu yöndedir" dedi.

Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi ise 5 gün boyunca yorucu ve keyifli bir yolculuk içerisinde olduklarını belirterek güzel duygularla döndüklerini söyledi. Çiftçi Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk'ün de içinde bulunduğu bir ekip ile daha önce de bölgelerinde bulunan, Süphan Dağı ve Nemrut Krater Gölü zirvesi etkinliği gerçekleştirdiklerini de belirterek şöyle konuştu:

"Biz bu gezimiz ile de Van Gölü ve çevresinin tanıtımına kakı sağlamak, ayrıca Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerimizle birlik ve kardeşliği pekiştirmek adına böyle bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bölgenin tanıtımına önemli katkısı olduğunu ayrıca güzel ve keyifli bir geziyi tamamladığımızı düşünüyorum" dedi.

Bitlis El-Aman Hanı önünde başlayan ve 5 günde Van Gölü'nün çevresini dolaşan bisikletçiler, Bitlis'in, Ahlat, Adilcevaz, Van ile ilçeleri Erciş, Muradiye, Edremit ve Gevaş'ın ardından Tatvan'da turu tamamladılar.

(ÖZEL-HABER)- 3 KAYMAKAM 5 GÜN BOYUNCA VAN GÖLÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
(ÖZEL-HABER)- 3 KAYMAKAM 5 GÜN BOYUNCA VAN GÖLÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
(ÖZEL-HABER)- 3 KAYMAKAM 5 GÜN BOYUNCA VAN GÖLÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
(ÖZEL-HABER)- 3 KAYMAKAM 5 GÜN BOYUNCA VAN GÖLÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
(ÖZEL-HABER)- 3 KAYMAKAM 5 GÜN BOYUNCA VAN GÖLÜ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 12:43:04
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?