1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü mücadelesi internete taşındı

Tatvan ilçesinde ikamet eden bazı gençler, Van Gölü'nün temizlenmesi için internet sitesi kurdu.

Van Gölü'nün kirlilikten kurtarılması için www.vangolukırlenmesın.com sitesini kurduklarını belirten Nimetullah Atal, uzun bir çalışma sonucunda bu karara vardıklarını söyledi.

Nimetullah Atal, değişik mesleklerle uğraşan, Bahar Özdemir, Cihan Kaplan, Murat Bağatur, Fırat Sevim ve Emre Hisar isimli arkadaşlarımızla birlikte Van Gölü'nün kirlilikten kurtarılması için ne yapabileceklerini tartıştıklarını ve site kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Atal, bu site ile Van Gölü'nü geçmişteki temiz günlerine döndürmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Van Gölü kirlenmesin girişiminin temel misyonu, yeri doldurulamaz olan bu doğa harikasını yeniden kazanmaya dayanıyor. Amacımız kirliliğe dikkat çekmek ve kirliliğin giderilmesi için bir araya gelmiş, Van Gölü gönüllülerinin sesini duyurmak, kirliliğin hem yöre hem de dünya ekosistemine zararları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek, kirliliğe karşı kamuoyu oluşturmak, yöre halkını, işyeri sahiplerini ve yerel yönetimleri bilinçlendirip gölü kirletmelerinin önüne geçmek, sorumlu kişilerin ve kurumların gölü temizlemesini desteklemektir" dedi.

Kirliliği önlemeye yönelik projeler de geliştireceklerini belirten Nimetullah Atal, koordineli bir çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Atal, "Sorumlu kişileri ve mercileri kirliliği engellemek, gölün temizlenmesi amacıyla harekete geçirilmesini sağlamak, yerel yönetimler, akademik birimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyon içinde güzel bir çalışma yapacağız. Bu kapsamda başlattığımız kampanyamızda hedefimiz 1 milyon imza toplamaktık. İmza kampanyamızı web sitesi üzerinden yapıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 18:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?