1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü sahili bankla donatıldı

Tatvan ilçesinde Van Gölü sahil yoluna banklar yerleştirildi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, sahil yolu çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıllık bir özlem olan sahil yolunda bank yerleştirme çalışmalarının başladığını söyledi. Peker, toplam 16 milyon YTL'ye mal olan sahil yolu çalışmaları çerçevesinde 1 milyon metreküp dolgu, 4,5 kilometre düzenleme, yürüyüş parkuru, 2 yeşil bant, bisiklet yolu, servis ve koşu yolları yaptıklarını belirterek "Van Gölü'nün eşsiz güzelliğini izlemek ve dinlenmek isteyenlerin bu banklarda oturması için çalışımlarımızı hızlandırdık. Yol buyunca maliyeti 370 bin YTL olan toplam 300 bank yerleştireceğiz" dedi.

Peker, ''Bu yol ilçenin 40 yıllık özlemiydi. Sahil yolunun yapımını üstlenmek bizi çok mutlu etti. Bu yolun tam anlamıyla bitmesi ve eksiklerinin tamamlanması zaman alacak. Her gün yeni istek ve talepler var" şeklinde konuştu.

Sahil yolunun ekonomik yaşama da canlılık kazandıracağını ifade eden Peker, bu sayede ilçede yaşayan en az bin kişinin istihdam edilerek, iş ve aş sahibi olacağını belirtti. Peker, gün doğumunun Tatvan'dan çok güzel izlendiğini de sözlerine ekleyerek, herkesi bunu izlemeye davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 19:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?