1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü sahilleri şenlendi

Havaların ısınması ile birlikte Van Gölü sahillerine onlarca yerli ve yabancı turist akın ederken, gençler Akdeniz sahillerini aratmayan doğal güzellikler arasında Van Gölü'nün serin sularına yüzmeye başladı.

Sahillere akın eden vatandaşların bazıları banklarda oturarak Van Gölü'nün ihtişamını mevsimin verdiği ahenkle izlerken, çocuklar ise kumlarda oynamayı tercih etti. Van Göl'ünde suyun hala tam ısınmadığını belirten gençler kendilerini berrak suya bırakarak gönüllerince eğlendiler. Kimi dakikalarca kulaç atıp yüzerken bazıları ise Van Gölü'nde akrobasi yaptı. Van Gölü, baharla birlikte muhteşem güzelliğini gözler önüne sererken, ağaç dalları arasında gölün güzelliğine kendini kaptıran aileler ise, deniz bisikletlerine binerek günün keyfini doyasıya yaşadı.

Ahlat'ta turizm işletmeciliği yapan Erhan Akarsu ise, ilçenin Nemrut ve Süphan dağlarının arasında olması, onlarca tarihi ve doğal güzelliklerini hala koruması, Van Gölü'nün en geniş doğal kumsallarını içerisinde barındırması münasebetiyle doğal turizm beldelerinin başında geldiğini söyledi.

Akarsu; "Ahlat bu bölgenin Antalya'sıdır. Havza olarak Van Gölü'ne en açık ve güneşi en fazla alan yer olması münasebetiyle buraya her gün onlarca yerli ve yabancı turist geliyor. Özellikle, Diyarbakır, Batman, Siirt, Muş Hatta Van illerinden her gün onlarca turist burayı kendine mekan etmiş durumda Burada inanç turizmi, tarihi ve doğal güzellikleri hem de Van Gölünün en geniş ve doğal kumsallarının bulunması itibari ile Ahlat çok önemli bir turizm beldesidir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?