1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü sahilleri temizlenecek

Ahlat İlçesi Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Temiz Sular, Temiz Türkiye" kampanyası çerçevesinde Van Gölü sahilleri ve piknik alanlarının temizleneceği belirtildi.

Kampanya ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, çevre bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan kampanyaya önem verdiklerini söyledi. Kampanyayı başta İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı olmak üzere diğer kurumlarla birlikte yürüteceklerini belirten Uludağ, "Milli Eğitim Bakanlığı düzenlenen kampanya ile çevre bilincinin öğrencilerimize benimsetilmesi amaçlamıştır. Bu bağlamda Bakanlığımızın Dünya Çevre Haftası'nda etkin rol alması hedeflenmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de her okuldan yönetici, öğretmen ve bir grup öğrenci olmak üzere temizlik çalışmalarına katılacak. Böylece ilçe sınırları içerisinde bulunan Van Gölü sahilleri ve piknik alanlarında çöp toplayarak kampanyaya destek vereceğiz. Ayrıca aynı gün İlçe Kaymakamlığı'mız tarafından kampanyaya katılan öğrencilerimize temizlik yaptıkları alanlarda piknik yaptırılacak" dedi.

Hüseyin Uludağ, 4 Haziran 2008 günü Ahlat'ta başlayacak olan temizlik kampanyasına, ilçe merkezinden 11 ilköğretim ve 3 lise olmak üzere toplam 14 okulun katılacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?