9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Van Gölü sahilleri temizleniyor

VAN GÖLÜ SAHİLLERİ TEMİZLENİYOR

Bitlis'in Tatvan Belediyesi tarafından Van Gölü sahilinde temizlik çalışması başlatıldı.

Bahar mevsiminin gelişiyle beraber Van Gölü kıyı şeridini temizleme çalışmaları başlatan Tatvan Belediyesi, halkı da bilinçlendirmek için uğraş veriyor. Sahil temizleme çalışmalarına katılan Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Nametullah Epözdemir, Van Gölü'nün önemine dikkat çekerek "Van Gölü doğa harikası bir varlığımız ve ne yazık ki şimdiye kadar bilinçsizce kirletildi. Hala da kirletilmeye devam ediliyor. Biz Tatvan olarak 'Atık Su Arıtma Tesisi' projemizi bitirmek üzereyiz. Bu proje bittikten sonra ilk etapta Tatvan'ın yüzde 80'lik atık suyu tamamen arıtılarak doğaya bırakılacak, en kısa sürede de bu oran yüzde 100'e çıkartılacak. Yani kısa bir süre sonra Tatvan ilçesinin atık suyu Van Gölü'ne akıtılmayacak" dedi.

Epözdemir, Van Gölü'nde yaşanan kirlenmenin büyük bölümünün kanalizasyon sularının göle akıtılmasından kaynaklandığına dikkat çekerek, "Tatvan bu konuda çok önemli bir adım attı. Van Gölü'ne kıyısı olan bütün yerleşim yerlerinden aynı hassasiyeti bekliyoruz. Eğer Van Gölü'nün halen devam eden kirlenmesi durdurulursa göl belli bir seviyeye kadar kendi kendini temizler. Böylece gölümüzü kaybetmeyiz. Çocuklarımıza, yarınlarımıza güzel bir miras bırakmış oluruz" dedi.

Belediyeye bağlı ekipler tarafından başlatılan ve dört gündür süren temizlik çalışmalarının tüm kıyı şeridinde devam ediyor.

VAN GÖLÜ SAHİLLERİ TEMİZLENİYOR
VAN GÖLÜ SAHİLLERİ TEMİZLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 16:00:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 10:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?