1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü sempozyumu hazırlıkları

Ahlat İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, 17-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek '4'üncü Uluslararası Van Gölü Havzası Sempozyumu' hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Gülmez, sempozyumun uluslararası nitelikli olması nedeniyle Van Gölü ve çevresinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Sempozyuma Ahlat Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Gülmez, sempozyuma yaklaşık 80 bilim adamının katılacağını belirtti.

Sempozyumun istenilen seviyede gerçekleştirilmesi için büyük çaba sarf edildiğini vurgulayan Gülmez, "Sempozyum, Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu'nun konferans salonunda gerçekleştirilecek. Sempozyuma katılacak olan bilim adamları Van Gölü Havzası ile ilgili araştırmalarını, bilimsel çalışmalarını aktaracak. Sempozyumun düzenleme komitesini, Bitlis Valiliği, Ahlat Belediyesi, İstanbul, Van Yüzüncü Yıl, Bitlis Eren ve Erzurum Atatürk üniversiteleri ile ÇEKÜL Vakfı, TMMOB, Mimarlar Odası Van Şubesi oluşturuyor” dedi.

Sempozyum boyunca ilçede çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin de olacağını belirten Başkan Gülmez, “Ahlat Meydanlık Mezarlığı gezisi, Geleneksel Ahlat Baston üretim atölye ziyareti, Kaya Evleri ve Abdurrahman Gazi Türbesi gezilecek. Bunun yanı sıra bir çok sergi gezilecek. Müzik ve şiir dinletisi düzenlenecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 16:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?