1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van gölü sempozyumu sona erdi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen '4'üncü Uluslararası Van Gölü Havzası Sempozyumu' sona erdi.


Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu'nun konferans salonunda onlarca bilim adamı ve akademisyenin katıldığı sempozyuma katılan bilim adamları, Van Gölü Havzası ile ilgili araştırmalarını, bilimsel çalışmalarını aktardı. Aktarılan bu bilgilerin daha sonra bir kitapta toplanarak, gelecek nesillere iyi bir kaynak olacağı kaydedildi. Öte yandan sempozyumun ilçede düzenlenen bir takım sosyal ve kültürel faaliyetlerle de desteklendiği kaydedildi.
Sempozyumun sonunda bir durum değerlendirmesi yapan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, Ahlat'ta düzenlenen sempozyumun başarılı geçtiğini belirtti. Ahlat'ta yabancılık çekmediklerini, konuk olmadıklarını ve kendi evlerinde olduklarını söyleyen Prof. Dr Belli, "Tam 22 yıldan buyana uluslar ve uluslararası sempozyum yapıyorum. Ama Ahlat'taki gibi coşkulu bir sempozyum görmedim. Bunun için Ahlat'ta düzenlenen sempozyumun ilk ve son olmamasını diliyorum. Gelenekselleşmesini istiyorum. Benim dileğim olduğu kadar sizlerinde dileği olmalıdır" dedi


Oktay belli, sempozyuma katılan genç bilim adamlarına da seslenerek, "Sizlere çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bildiriler hazırlayıp sundunuz. Zaten sizler Türkiye'nin geleceğisiniz" şeklinde konuştu.


Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise, ilçede düzenlenen bilgi şöleninin hem kendilerini hem de Ahlat halkını son derece mutlu ettiğini belirterek; "İnancımızda insanların hayırlısı insanlara faydalı olanıdır. Bu hikmetli sözün en güzel örneğini burada siz bilim adamları göstermiş oldunuz. Gerçekten Türkiye'miz, ilimiz, bölgemiz, Ahlatımız ve milletimiz menfaati için konuşulması gereken tüm güzel şeyler burada konuşuldu. İlçe halkım adına buradaki başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Öz köyünüz Ahlat'ta yeniden buluşmak üzere yolunuz açık olsun diyorum" şeklinde konuştu.


17-21 Haziran tarihleri arasında Ahlat'ta düzenlenen, sempozyumun 4 günlük bilgi aktarım bölümünün bittiği, son günde ise Ahlat'taki tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra, Bitlis Kalesi'nin gezilmesinin planlandığı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 07:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?