1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü sempozyumu sürüyor

Ahlat ilçesinde düzenlenen '4'üncü Uluslararası Van Gölü Havzası Sempozyumu'nun 2'nci gününde Ahlat tarihi ağırlıklı olarak ele alındı.

Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu'nun konferans salonunda onlarca bilim adamının katılımı ile düzenlenen sempozyumun bugünkü bölümüne, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ile ilgili vatandaşlar da katıldı. Sempozyumun 2'nci gününde, Doç. Dr. Abdurrahman Acar, '14. yüzyılda Arap coğrafyasına göre Ahlat', Dr. Hasan Almaz, 'Nasır-ı Hüsrev'in Seyahatnamesi'nde Ahlat ve çevresi', Ahmet Demir 'Eyyübiler döneminde Van Gölü havzası', Yrd. Doç. Dr Osman Aytekin ise 'Kültür varlığı korumacılığında devlet-halk ilişkisinde Ahlat örneği' konularında bildiriler sundular.

Konuşmacılar, tarih boyunca bölgedeki hakim devletlerin Ahlat'a sahip olmak için çaba sarf ettikleri anlatırken, Ahlat'ın Van Gölü ile bağlantısı sık sık gündeme geldi.

Seyahatnamelerinin önemini de vurgulayan konuşmacılar, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinin yanı sıra, Nasır-ı Hüsrev'in Seyahatnamesi'nde de Ahlat ile ilgili çok önemli bilgilerin olduğu anlatıldı.

Sempozyumun 4 gün daha süreceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 17:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?