1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van gölü temizleniyor

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, Van Gölü Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi ihalesinin 20 Mart 2008 tarihinde yapılacağını söyledi.


Başkan Peker, İHA muhabirine yaptığı açıklamada ilçenin en önemli projelerinden olan arıtmanın tamamlamasıyla Tatvan kıyısının temiz bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Belediye Başkanı Peker, Van Gölü'nün gün geçtikçe kirlendiğini ve kirlilikten kurtulması için yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını belirterek, "İller Bankası tarafından yapılacak olan ve iki yılda tamamlanması planlanan proje ile ilçemiz cazibe merkezi haline gelecek ve tam anlamıyla turizme açılacaktır. Bunun olabilmesi için Van Gölü'nün temiz olması gerekiyor. Yapacağımız Van Gölü Kanalizasyon Arıtma Tesisi ile bu temizliği sağlayarak turizmde ciddi ilerlemeler kaydedeceğiz.


Özellikle göl çevresindeki yerleşim birimlerinin kirliliği arttırdığını belirten Başkan Peker, bu yerleşim birimlerinin kanalizasyon atıklarını kesinlikle göle atmaktan vazgeçmeleri gerektiğini ifade etti. Başkan Peker, "Bu kirlenmenin önüne geçmek için Tatvan Belediyesi'nin çabası yetmiyor. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olması gerekir. Van Gölü kıyısında bulunan belediyelerin de arıtma tesislerini bir an önce bitirmesi lazım. Bu sadece bir kurumun veya belediyelerin işi değildir. Diğer kurumlarında gayret etmesi ve ortak bir çalışma başlatması gerekir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 14:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?