1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Van Gölü'nde mangal keyfi

Van Gölü'nün sıcak ve berrak suları ilkbaharla birlikte yerini daha soğuk bir havaya bırakırken, vatandaşlar bu güzelliğin tadını çıkarmak için tekneleri ile göle açılarak martılar eşliğinde mangal keyfi yaşıyorlar. 

Havaların soğuması ile birlikte, güneş pırıltısını gören vatandaşlar Van Gölü'nde mangal yakarak mevsimin tadını çıkarmaya çalışıyor.
 
Teknesiyle göle açılarak mangal keyfi yaşayan Abdullah Deveci isimli vatandaş, Van Gölü'nün artık soğuduğunu, buradan farklı yararlanmanın zamanı geldiğini anlatarak; "Şimdi Van Gölü üzerinde mangal keyfi yaşamanın da tam zamanıdır. Biz de her zaman olduğu gibi mangalımızı alarak Van Gölü'ne açılıyoruz. Mangalımızda gölün doğal besin kaynağı inci kefali balığı ile süslenince, keyfimize diyecek yok. Bu mevsimde zaman buldukça Van Gölü'ne açılarak teknemizin üzerinde mangal yakıp dinlenerek haftanın yorgunluğunu üzerimizden atıyoruz. Bir yandan mangal ateşinin verdiği sıcaklık, öte yandan Van Gölü'nün üzerinden esen tatlı rüzgarlar, martıların sesleriyle de eşleşince ruhumuzun derinliğinde adeta doğal müzik dinliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 12:35:24
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 12:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?