1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Vatandaşın kışlık odunu çıktı

Bitlis Orman İşletme Müdürü Şakir Güneri, orman köylerine hem yardım edebilmek hem de odun kaçakçılığını engellemek için ormandan kesilen odun ve çeperleri orman köylülerine çok cüzi fiyatlarda verdiklerini söyledi.

Güneri, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ormanlık alanlarda geniş bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Güneri, sıklaşan ormanlık ağaçların rahatlaması için kesim çalışmaları yaptığını ve buradan çıkan odun ve çeperleri de orman köylerinde olan vatandaşlara cüzi fiyatla sattıklarını belirtti.

Güneri, "Amacımız hem bir arada sıkışan ağaçların etrafındakileri kesip, en güzel ağacın daha rahat büyümesini sağlamak hem de vatandaşların kaçak kesimleri engellemektir. Bu ormanlardan çıkan odun ve çeperleri de orman köylerinde yaşayan vatandaşlara cüzi fiyatla veriyoruz" dedi.

Yaklaşık orman köylerine 10 bin ton odun ve bin ton ise çeper sattıklarını söyleyen Güneri, şunları söyledi: "Özellikle Bitlis merkez, Mutki ve Hizan bölgelerindeki ormanlarda kesimler yaptık. Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte Bitlis'te bulunan ormanlara yakın köylere kesilmesi gereken odunları kesip hem köylülerimizin kışlık yakacağını karşılamalarını sağladık, hem de odun kaçakçılığının önüne geçtik. Odunun bir tonunu 20 YTL'den çeperin bir bağını ise 2 YTL den sattık."

Özellikle köylüleri bilinçlendirmek ve ormanları korumak adına bu çalışmanın çok faydalı olacağını da sözlerine ekleyen Güneri, "Orman köylerindeki vatandaşlar kışlık yakacak ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla ormanlık alanlarda kesim yapıyordu. Bu kesim sırasında ağaçları kesip ve kökten çıkarıyorlardı. Ancak bu yeni çalışmalarla köylülerimizi ağaç konusunda bilinçlendirmek, kaçak kesimleri önlemek ve köylülerin ormanları korumalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?