9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Vekilleri şaşırtan taşlar

MİLLETVEKİLLERİNİ ŞAŞIRTAN MEZAR TAŞLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkan ve üyelerinin Ahlat gezisinde karşılaştıkları 4 metre yüksekliğindeki abidevi mezar taşları heyeti şaşırtırken, vali ve milletvekilleri ise boylarını mezar taşlarıyla kıyasladı.

TBMM İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkan ve üyeleri, Van Gölü Havzası gezisi kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesini de ziyaret etti. 12 milletvekilinin yanı sıra, Van Valisi Münir Karaloğlu, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve birçok bürokrattan oluşan grup, Ahlat'a tarihi yerleri gezerek incelemelerde bulundu. Heyet, Ahlat'taki çeşitli tarihi yapıları incelerken ilçenin tarihi potansiyeline olan hayranlıklarını gizleyemedi. Özellikle 12'nci yüzyıldan günümüze gelen ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı

olan Selçuklu Mezarlığı gezildi. Burada bulunan 8 bin 169 adet abidevi taşın üzerindeki motifler, bezemeler büyülerken, boyu 4 metreye varan abidevi mezar taşları ise şaşırttı. Mezar taşlarının uzunluğuna dikkat çekmek isteyen Van Valisi Münir Karaloğlu ile komisyon başkanı ve komisyon üyeleri, kendi boyları ile mezar taşlarının boyunu kıyasladı. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen heyet, 4 metre uzunluğuna varan mezar taşlarıyla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan AK Parti İstanbul milletvekili Nusret Bayraktar, Ahlat'ın tarihi ve kültürel mirasının zenginliğine dikkat çekerek bölgedeki derinliklerin, güzelliklerin görülüp insanlara anlatılması gerektiğini söyledi.

MİLLETVEKİLLERİNİ ŞAŞIRTAN MEZAR TAŞLARI
MİLLETVEKİLLERİNİ ŞAŞIRTAN MEZAR TAŞLARI
MİLLETVEKİLLERİNİ ŞAŞIRTAN MEZAR TAŞLARI
MİLLETVEKİLLERİNİ ŞAŞIRTAN MEZAR TAŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 10:33:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?