1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Veysel Eroğlu Bitlis'e geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde 'Bitlis deresi ve su sorununa kesin çözüm getireceğiz' sözü üzerine konu ile ilgili çalışma yapmak üzere Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bitlis'e geleceği bildirildi.

Yıllarca kentte ayrı bir güzellik katan ancak, son yıllarda akıtılan kanalizasyon ve çöp nedeniyle kötü bir görünüm sergileyen Bitlis Deresi ile ilgili ıslah çalışmaları başlıyor. Dere üzerinde kurulan yapıların kaldırılması için de çalışma yapılacağını söyleyen Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, bu konuda proje hazırlama aşamasında olduklarını belirtti.

Başkanı Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın talimatıyla Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun hafta sonu Bitlis'i ziyaret edeceğini belirterek, "Dere konusunu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ilettim. Sayın Başbakanımız Bitlis ziyaretinde dereyi görme fırsatı buldu ve çok üzüldü. Hem derenin üstünün açılması, hem de ıslahı için söz verdi. Gider gitmez de bu konuda talimat verdi. Hafta sonunda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bu konuyu yakından incelemek için ilimize geliyor. Bakanımıza daha önce de aktardığımız bilgi ve projeleri göstereceğiz. Bitlis'in tarihi dokusunun ortaya çıkacağı çalışmada, ayrıca son zamanlarda yaşanan su sıkıntısını da kökten çözmeye çalışacağız" dedi.


Son yıllarda yaşanan küresel ısınma ile birlikte içme suyu kaynaklarında ortaya çıkan sıkıntıya da değinen Başkan Özdemir, kaynakların etkin kullanılamadığını söyledi. Başkan Özdemir, "Bitlis'te birçok yerde su kaynağı bulunmakta. Ancak yinede kaynakları etkin kullanamadığımız için sağlıklı su veremiyoruz. 20 bin ton kaynak çıkışımız olan Bitlis'te musluktan sadece 4 bin ton su akıyor.

Geri kalan su kaybını önlemek için şebekelerimiz ve depolarımızı yenilememiz gerekiyor. Bu sorunlarımızı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktardık ve o da bunları gidermek üzere Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu görevlendirdi" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 19:15:45
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 19:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?