2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Volkanik serinlik!

Bitlis sınırları içerisinde bunun Nemrut Krater Gölü'nün volkanik serin suları 3 bin metre yükseklikteki gizemini korurken, yanardağ ağzındaki volkanik sularda otantik serinlik ise farklı bir yaşam keyfini sunuyor.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Selçuklu Fotoğrafçılık Kulübü Kültür ve Turizm Derneği’nin organizasyonu ile Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Dağı’na çıkılarak çeşitli etkinlikler düzenledi.

Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğrarken, yöreyi gezen turistler ise 3 bin metrelik rakımda serinlemenin keyfini yaşıyor.

Bitlis'e gelen turistler yörenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölünü gezmeden gitmiyor. Nemrut Dağı'nın ve krater gölünün eşsiz doğa manzarası karşısında büyülenen turistler bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor. Sıcak ve soğuk gölleri gezen turistler, günün yorgunluğunu ise yaklaşık 3 bin metrede serinleyerek atıyor.

Nemrut Dağı ve Krater Gölü'nün güzelliklerini görmek için arkadaşları ile zirveye çıkan Ahlatlılar, bu doğal güzelliklerde yüzmenin bambaşka bir keyif verdiğini, suyunun ise çok farklı olduğunu belirterek herkesi volkanik krater gölünde otantik ortamda yüzmeye davet ediyor.

Selçuklu Fotoğrafçılık Kulübü Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Üzeyir Akçelik ise heyecan arayan herkesi 3 bin metredeki krater gölünde yüzmeye davet ettiğini belirterek, "Ancak burada yüzen ne anlatmak istediğimizi anlar" şeklinde konuştu.

Nemrut Dağı, Bitlis’in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçe sınırları içerisinde, Doğu Anadolu'da yer alan yüksek dağlardan biridir. Van Gölü'nün batısına düşer. Nemrut, uyuyan bir yanardağdır. Tepesindeki kraterde Nemrut Gölü yer alır. Krater etrafında, en yüksek tepe olan Sivritepe 2935 metre, Doğu Nemrut Tepesi 2625 metre, güneydeki Tursuktepe 2828 metre ve batıdaki Nemrut Dağı Tepesi 2801 metre yüksekliktedir. Ahlat'ın önemli göllerinden birisi de Nemrut volkanının kalderasında yer alan yarım ay şeklindeki Nemrut Krater Gölü'dür. Göl, 12 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. Buz mağarası ve buhar bacaları da mevcut olan Nemrut Dağı çanağında hem soğuk hem de sıcak göl bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2012 Cumartesi 17:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?