1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yağmur çiftçiyi güldürdü

Ahlat İlçe Ziraat Odası (HZO) Başkanı Necat Demirden, kuraklık korkusuyla tedirgin olan Bitlis çiftçisinin, dün geceden beri devam eden yağmurun ardından derin bir nefes aldığını söyledi.

Başkan Demirden, yağmurun yeni sürülmeye başlanan, tohumlanan, topraklara bereket saldığını belirtti. Yağmurun, doğanın yeni yeni yeşermeye başladığı bu zamanda, tohumların filizlenmesine, doğanın yeşermesine, yem bitkilerinin gelişmesine vesile olacağını anlatan Demirden "Yağmur toprak minerallerini de güçlendirerek kaliteli verim almamızı sağlayacak. Kuraklık korkusu ile tedirgin olan çiftçimizin artık yüzü gülüyor. İnşallah bu yağmurla birkaç gün devam eder.

Çiftçilerimiz motorlarla, sulama sularıyla tarlalarını sulamaya çalışıyordu. Bu yağmur Bitlis çiftçisini hem maddi, hem de manevi olarak güçlendirdi. Tarlalarını sulama motorlarıyla filizlendirmek isteyen çiftçimizin yapacağı masraf cebinde kaldı. Ekim öncesi ve sonrası yağan bu yağmurun önemi anlatılamaz. Umarım bu yağmurlar bir müddet daha devam eder" dedi.

Demirden Ahlat çiftçisinin özellikle, buğday, arpa, beyaz fasulye, pancar ve patates ekerek ilçe ve ülke ekonomisine önemli katkılara sağladığını belirterek, "Kaliteli üretiminde yağmurlarının önemi büyüktür. İnşallah bu yağmur, topraklarımıza bereket ve bolluk getirir. Hem ülkemiz hem çiftçimiz kazanır. Yağmurun devam etmesi için bol bol dua ediyoruz" şeklinde konuştu

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:19:01
Güncelleme :30 Nisan 2008 Çarşamba 13:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?