1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yalan ihbarlara sağlıklı çözüm

Ahlat ilçesinde yürütülen program sayesinde, kapalı köy yollarını açtırmak için yapılan asılsız ihbar sayısının asgariye indirildiği belirtildi.

Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Zübeyir Ergezen, yalan ihbarların önüne geçmek için Sağlık Gurup Başkanlığı'ndan almış oldukları hasta envanterleri sayesinde hangi köyde kaç tane hasta olduğunu bildiklerini söyledi. Kışın en çok asılsız doğum ihbarları geldiğini belirten Ergezen: "Özellikle Sağlık Gurup Başkanlığı'nın gebe takip programı bizlere çok faydalı oluyor. Yani hangi köyde kaç tane doğum hastası var, tahminen hangi gün veya hafta doğum yapabilecekleri önceden tespit edildi. Biz de gelebilecek yalan ihbarlara karşı elimizdeki verilere bakarak, asılsız ihbarları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Yol kapandığı zaman öncelikli olarak buralardan gelen ihbarlara acil önem veriyoruz. Her ne pahasına olursa olsun kapalı köy yollarını açıyoruz" dedi.

Ergezen, hasta tespitinin hizmetin daha verimli olması içinde çok faydalı olduğunu da belirterek şöyle konuştu:

"Böylece kapalı köy yollarını belirli programlar çerçevesinde açıyoruz. İşimizde aksama olmuyor. Kayıtlarımıza göre, ilçemize bağlı 26 köyde 78 doğum, 9 diyaliz hastasının dışında, ameliyat veya sürekli tedavisi gereken 16 hasta var. Bunların hangi köyde olduğu, doğum ve diyaliz ve diğer tedavi günleri önceden tahmini belirlendi. Bunların dışında tabi ki aciliyet gerektiren vakalarını da asla ihmal etmiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 10:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?