8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yaralı atmaca emin ellerde

YARALI ATMACAYA TAKSİCİLER SAHİP ÇIKTI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, sabahın erken saatlerinde kargaların saldırısına uğrayan ve bilinmeyen bir nedenden dolayı kanadı kırılmış halde bulunan yaralı atmacaya belediye binası önündeki Göl Taksi çalışanları sahip çıktı.

Taksiciler öncelikle, et, ciğer, tavuk kırıntısı ve su vererek yaralı halde buldukları kuşun karnını doyurdu ve kanadı kırık kuşu veterinere götürdüler. Sabahın erken saatleri olduğu için veterinerlerin iş yerlerinin kapalı olduğunu anlatan ve yaralı kuşu taksi durağı önündeki yeşil alanda gözetim altında tuttuklarını dile getiren taksiciler; yaralı atmacayı iyileştirip doğaya bırakacaklarını söylediler.

Sabahın erken saatlerinde kanadı kırık halde bulduğu kuşun, kargaların saldırısına da uğradığını belirten taksici Murat Nurduhan "Yaralı kuş ağaçta tutunamadığı için yere düştü. Çocuklar zarar vermesin diye kuşu taksi durağı kulübesine aldık ve veterinere gittik. Sabahın erken saatleri olduğu için veterinerler kapalıydı. Biz de kuş açlıktan ölmesin diye et, ciğer, tavuk kırıntısı ve su verdik. Veterinerlerin açılmasını bekliyoruz ve kanadı kırık kuşu iyileştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yaralı yavru kuşun iyileşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen taksici İsmail Önüm ise oldukça uysal olan kuşu iyileştirip doğaya bırakacaklarını söyledi.

YARALI ATMACAYA TAKSİCİLER SAHİP ÇIKTI
YARALI ATMACAYA TAKSİCİLER SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 16:55:05
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 17:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?