1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yardım elini BİGİAD uzattı

Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Başkanı M. Zeki Peker, üniversite kayıt parasını çıkarmak için ayakkabı boyacılığını yapmak zorundan kalan gence sahip çıkarak maddi yardımda bulundu.


Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olarak Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazanan 18 yaşındaki Cihan Yetiş, kayıt parası bulamayınca ayakkabı boyacılığına başladı. Gencin durumunu öğrenen BİGİAD Başkanı Zeki Peker, okul kayıt parası konusunda Cihan Yetiş'e yardım edeceğini söyledi. Başkan Peker, "Bitlis'te okumak isteyip de okuyamayan birçok çocuğumuz var. Ben de gerek bireysel olarak, gerekse dernek olarak çocuklarımıza elimden geleni yapmaya çalışıyorum" dedi.


Maddi imkansızlıklar yüzünden kaydını yaptıramayan Cihan Yetiş ise, ÖSS'de 351 puan aldığını söyledi. Yetiş, "Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ni kazandım. Ama param olmadığı için kayıt yaptıramadım. Ailemin de maddi durumu iyi değil. Sağ olsun Bitlisli iş adamı tam ümidimi yitirmişken yardım ellini uzattı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 11:26:46
Güncelleme :23 Ağustos 2008 Cumartesi 11:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilgehan şentürk IP: 88.252.173.xxx Tarih : 27.08.2008 13:23:18

Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Başkanı M. Zeki Peker'e teşşekür ederim. Cihan benim Kurtuluş ilköğretim okulundan öğrencimdir. Doğru kişiye yardım elinizi uzattığınızdan emin olun. Kişilikli bir insanın topluma faydalı bir mesleğe kazandırdığınız için sizi bir kez daha canı gönülden tebrik ediyor çalışmalarınızda da başarılar diliyorum.