8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yatalak gence Vali sahip çıktı

YATALAK GENCE VALİ YILMAZ SAHİP ÇIKTI

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Yamaç köyünde yatağa bağlı bir hayat sürdüren, vatan ve şehitler için şiir kitabı çıkaran 2 metre 10 santimetre boyundaki Aziz Öztürk'e, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz sahip çıktı.

Liseden sonra omurilik ezilmesi rahatsızlığı dolayısıyla 6 yıldır yatağa bağlı kalan ve ayaklarını kullanamayan 19 yaşındaki Aziz Öztürk'ü köyünde ziyaret eden Vali Yılmaz, hem tedavisi hem de şiir kitabı konusunda kendisine yardımcı olacaklarını kaydetti. İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Yıldız ile birlikte köye giden Vali Yılmaz, önce köylülerle sohbet edip çay içti. Daha sonra Aziz Öztürk'ü ziyaret eden Vali Yılmaz, 6 yıldır yatağa mahkum bir hayat sürdüren gencin

rahatsızlığı hakkında bilgiler aldı. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bugüne kadar ciddi bir tedavi göremediğini belirten Öztürk, "Ciddi bir tedavi görürsem inanıyorum ki sağlığıma kavuşup yürüyebilirim. 2004 yılından bu yana yatağa bağlı yaşıyorum. Omurilik kemiğimdeki eğilme sonucu ayaklarımı kullanamıyorum. Daha önce tedavi süreçlerim oldu ve çok az değişme oldu, ancak maddi yetersizlikten dolayı tedavimi tam olarak sürdüremedim. Yatağa bağlı olduğum süre içerisinde vatan, şehit ve Atatürk'e olan sevgimi

kaleme aldım. Tugay komutanımızın yardımıyla az sayıda kitap bastırdım. Amacım kitapları çoğaltıp ülkenin her yerine dağıtmaktır. Ancak maddi durumum olmadığı için kitabın sayısını arttıramıyorum" dedi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek, "Aziz kardeşimizi Bitlis Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi tarafından evinden aldırıp bir tedavi süreci başlatacağız. Şayet burada tedavisine sonuç alabilirsek birkaç haftalık program düzenleriz. Ayrıca şiir kitabı için de basımına yardımcı olacağız" şeklinde konuştu.

Daha sonra Aziz Öztürk, şehitler ve vatan için yazdığı şiir kitabından birkaç şiir okuduktan sonra, kitabı imzalayarak Vali Nurettin Yılmaz'a hediye etti.

YATALAK GENCE VALİ YILMAZ SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 11:03:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 17:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?