2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Yazın baston kışın bal satıyor

Ahlatlı baston ustası Bilal Karabulak, baston satışlarının kış aylarında çok azaldığını belirterek bu aylarda alternatif olarak kar küreği ve organik bal sattığını söyledi.

Baston ustası Bilal Karabulak, yılın ilk kar yağışı ile birlikte kar küreği yapımına başladıklarını ifade ederek, "Kış aylarında baston işlerimizde düşüş oluyor. Biz de baston işine alternatif olarak organik bal ve kar küreği satıyoruz. Yılın ilk kar yağışı ile birlikte hızlı bir şekilde kar küreği yapıyoruz. İlçemizde çok sayıda çatılı bina olmadığı için, kar yağdığında vatandaşlar bir an önce kar küreği alarak dam süpürmek istiyorlar. Şu anda ise yaptığımız kar küreklerinden 1 tane tek kaldı. Kar
küreği kış aylarının vazgeçilmez bir aracıdır. İstek üzerine yapıyoruz. Tanesini 10 TL'den satıyoruz" dedi.

Karabulak, kar küreğinin yanı sıra yaz aylarında kovanlar içerisinde ürettikleri organik balın da satışını yaptıklarını belirterek, "Yaz aylarında doğal olarak kovanlarda ürettiğimiz balı kavanoz şişeler içerisinde satıyoruz. Organik bal olduğu için fermantasyona uğrayarak donuyor. Balın donması ise bal içerisinde herhangi bir katkı maddesi olmadığını gösterir. Eğer balın içerisinde katkı maddesi var ise beyazlanma ve donma olmaz" diye konuştu.

Baston Ustası Karabulak, organik balın sağlık açısından da çok faydalı olduğunu ifade ederek, 1 kilogramlık cam kavanozlar içerisinde bulunan balı ise 35 TL'den sattığını ise sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2012 Salı 13:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?