3
Mayıs
2024
Cuma
BİTLİS

Yeni halk otobüsleri seferde

Bitlis Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve şehir içi toplu taşımacılıkta kullanılacak midibüsler sefere başladı.

İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen bir törenle sefere başlayan midibüsler, çarşı merkezide görücüye çıktılar. Törende bir konuşma yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, kimsenin hayal edemediği bu araçlarla taşımacılık yapılacağını kaydetti.

Başkan Alaydın, “Bu eserin ortaya çıkması ve yatırım yapmak çok kolay bir iş değil. Bu yatırımın bedeli bir araç için yaklaşık olarak kirasıyla birlikte ortalama 300 bin TL’dir. Yatırımı yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. İnşallah bu süreç Bitlis’imize hayırlı olur. Neticede kimsenin hayal edemediği bu araçlar Bitlis’e geldi. 50 üyesi olan bunun ortakları ile birlikte yaklaşık 150 kişilik bir aileyi ve çok daha farklı seslerin bir araya geldiği yerde Kooperatif Başkanı Felemez Kök kardeşimiz bizim ısrarımız sonucunda öyle bir noktaya geldi ki bir havuz oluşturdu. Buna hiç kimse ve Bitlis’te inanmazdı” diye konuştu.

Kooperatif üyelerinin diğer illerdeki örnekleri görerek ufuklarının açıldığını kaydeden Alayadın, “Bu süreçte özellikle Celal Kalkan kardeşimizde fikir babında yardımcı olarak yol gösterdi. Bu fikirlerle birlikte bu araçlar içindeki cihazlar halkımızın kullanımına sunulmuş oldu. Bizim özellikle seçim döneminde halkımızdan aldığımız şikayetlerin toplu taşıma konusunda çok büyük bir bölümünü bu şekilde gidermiş olduk. Minibüs hakikaten bizim ailelerimizin örf ve adetlerine uymamaktaydı. Ana arterlerde otobüsler, yolları dar olan yerlerde ise mecburen minibüs çalışacak. Hükümetimizin yaptığı ve yapacağı yatırımlar ile birlikte TOKİ’nin yeni yapacağı konutlar sonrası ben inanıyorum ki 50 midibüste yetmeyecek. Halkımız daha rahat etsin, daha rahat toplu taşıma araçlarından faydalansın istedik. Bu süreçte özellikle bizlere destek veren vekillerimize sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bizler geride bıraktığımız süreci unuttuk, yeni bir sayfa açtık. Bu araçların Bitlis halkına hayırlı olmasını temenni eder, bütün emeği geçen arkadaşlarımı da tebrik ediyorum” dedi.

Törene katılan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, Bitlis halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, “Bu gördüğümüz araçlar daha iyi hizmet verecektir. Arkadaşlarımız bu kadar güzel bir yatırım ile müteşebbislerimiz bu emeklerden sonra Bitlis halkına layık güler yüzlü hizmet vereceklerine inanıyorum. Bol kazançlar, kazasız belasız iyi hizmetler vermeleri nasip olur inşallah” diye konuştu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, yatırımların yapıldığı zaman mutlu olduklarını ifade etti. Kiler, “İnsan bu güzelliği görünce mutlu oluyor. Bitlis’teki her değişim, her güzellik bizi mutlu ediyor. Bitlis’i hep beraber yükselteceğiz. Bitlis’i bu güzelliklerle birlikte hep beraber bölgenin parlayan yıldızı yapacağız. Önümüzdeki günlerde ikinci tünelimizin temelini atacağız. Yeni çarşının geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. TOKİ ve Rahva’da bin konutluk ve 2 tane 32 derslikli okul, parkı, cami, çarşı ve alışveriş merkeziyle yeni ihalesi yapıldı. Her gün 50 milyonluk, 70 milyonluk ve 100 milyonluk Bitlis’e yeni yatırımlar yapılıyor. Bunlar ilimizde yaşanan güzelliklerdir. Kaç yıldır bu sıkıntılar bize geliyordu. Şoför esnaflarımızın sıkıntıları geliyordu. Değişim kolay bir şey değil. Bir değişikliğe imza attınız tebrik ediyorum. Değişim bazen kabullenmiyor, ama Bitlislinin bu değişime hakkı vardı. Ben inanıyorum ki annelerimiz, bacılarımız ve kardeşlerim her şeyin en güzeline layık. Taşımacılığın da en güzeline layık, bu yüzden sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:51:47
Güncelleme :16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?