1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yeni öğretmenler yemin etti

24 Kasım Öğretmenler Günü Bitlis'te de düzenlenen törenle kutlandı.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başladı. Törende konuşan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, öğretmenlerin, geleceğin teminatı olan çocukları çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmada büyük rol oynadığını belirtti. Korkmaz, öğretmenlerin her türlü fedakarlığı ve özveriyi gösteren dünyanın en değerli varlıkları olduğunu belirterek,

"Cumhuriyetimizin kurucusu ve başöğretmen Ulu Önder Atatürk, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir millet, henüz millet adına almak kabiliyetini kazanmamıştır. Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, nesiller ister. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek öğretmenin önemini işaret etmiştir. Öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin, milli, ahlaki, insanı, manevi, kutsal değerlerini benimseyerek koruyan, yücelten, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirmeyi görev ve amaç edinmelidir. Bu duygularla, bütün öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ettiler. Öğretmenler tarafından verilen müzik ziyafetinin ardından sona eren programa Bitlis Vali Vekili Harun Başıbüyük, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı ve öğretmeler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?