1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yeni spor dalları yaygınlaşıyor

Vücut geliştirme yarışmalarında bu yıl Bitlis adına yarışarak Türkiye üçüncülüğünü elde eden Ahmet Yüksel, bu sporu ilde yaygınlaştıracağını söyledi.

Ahmet Yüksel, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, vücut geliştirme ve bilek güreşini Bitlis'te yaygınlaştıracağını, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yüksel, "Ben bu sporu yaparken birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldım. Ancak yine de yılmadım, çalışmalarımı zor şartlar altında da olsa sürdürmeye çalıştım. Ve sonuçta Türkiye üçüncülüğünü elde ettim. Çalışmalarımı Bitlis'te kondisyon salonu, özel ve Gençlik Spor Müdürlüğü'ne ait bir salon olmadığı için Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir salonda yapıyorum" dedi.

Yüksel, Özellikle 2009 yılı Ekim ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası elemelerine katılmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Yüksel, "Önümüzdeki yıl içerisinde hedeflerim daha farklı olacak. Vücut geliştirmenin yanında, bilek güreşini de yaygınlaştırmak amacıyla Bitlis Eren Üniversitesi'nde bilek güreşi takımı oluşturduk. Çalışmalarımıza bu hafta içi başlıyoruz. Şubat ayında yapılacak olan üniversitelerarası bilek güreş yarışmasına Bitlis Eren Üniversitesi adına katılacağız. Aynı zamanda Bilek Güreşi Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu 2009 yılı yarışmalarına Bitlis adına tek başıma katılacağım. Amacım Bitlis'te değişik spor alanlarına yönelerek bunu yaygınlaştırmaktır. Ve bu yarışmalarda Bitlis'i en iyi bir şekilde temsil etmektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?