8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

YİBO'lar beş yıldızlı otel gibi

YİBO'LAR BEŞ YILDIZLI OTEL GİBİ

Bitlis'te, son yıllarda yapılan fiziki yatırımlar eğitimi olumlu yönde etkilerken, özellikle YİBO'ları da daha cazip hale getirdi. Modern hale getirilen ve dış cephesi American Siding ile kaplanan YİBO'lar beş yıldızlı otelleri andırıyor.

Bitlis merkezde bulunan öğrenci pansiyonu ve Yelkenli YİBO'nun dış cephesi American Siding ile kaplandı. Özellikle Van Gölü kıyısında bulunan ve modern hale getirilen Yelkenli YİBO 5 yıldızlı otelleri andırıyor. İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sani Ekin ile birlikte Yelkenli YİBO'da incelemelerde bulundu. Yemekhane ve yatakhaneler de incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, ardından sınıflara girerek

öğrencilerin eğitim düzeyini kontrol etti.

YİBO'nun modern hale getirmek için büyük çaba gösterdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdür M. Emin Korkmaz, imkanlar doğrultusunda tün YİBO'ların dış cephesini American Siding ile kaplamayı düşündüklerini belirtti. Korkmaz, yatakhanelerin öğrencilerin rahat edeceği ve çalışabileceği bir konuma getirdiklerini ve okuların pırıl pırıl yaptıklarını belirterek, "Eğitim bir süreç işidir. YİBO'larda içerde yapılacak işler asgariye indi. Artık dış cephelerde siyding gibi farklı malzemeler kullanıyoruz.

Öğrenciler devamsızlık yapmasın diye. Bence öğrencilerin devamsızlık yapmasının ana sebeplerinden bir tanesi çocuğun evi okuldan daha cazip olmasıdır. O zaman okulu evinden daha cazip yapmamız lazım ki öğrenci okula gülerek gelsin üzülerek ayrılsın. Ama eğer çocuk okula üzülerek geliyorsa o zaman burada bir eksiklik vardır. Bu nedenle fiziki iyileştirmeye alabildiğine özen gösteriyoruz. Bitlis merkezdeki pansiyonu ve Yelkenli YİBO'nun dış cephesini komple sayginge çevirdik. İçerdeki işler bitince dış

cephelere devam edeceğiz. Bu malzeme çok da pahalı değil. Ama ekonomik durumumuza göre davranıyoruz. Ayrıca bu yılki bütçemiz daha belli değil. Beli olduğu zaman ildeki tüm YİBO'larda peyderpey bu işe geçmeye düşünüyoruz" dedi.

 "BÖYLE BİR OKULDA ÖĞRENCİ OLMAK İSTERDİM"

İl genelinde 20 YİBO'da 10 bin ilköğretim öğrencisinin bulunduğunu hatırlatan Korkmaz, tüm okulların modern hale getirme ve eğitim kalitesini daha da yükseltme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Korkmaz, Yelkenli YİBO gibi bir okulda öğrenci olmak istediğini itiraf ederek, "Bu YİBO'muzun konumu çok güzel. Van-Tatvan karayolu üzerinde ve Van Gölü kıyısındadır. Geçekten böyle bir okulda öğrenci olmak isterdim. Böyle bir okulda hiç okumadım. Hep içimde bir ukde kaldı. İçimde kalan ukdenin boşluğunu buradaki öğrenciler dolduruyor. Bu da ayrı bir güzelliktir" ifadelerini kullandı.

"TÜM PLANLAR ÖĞRENCİLERİN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR"

Okuldaki tüm çalışmaların öğrenci isteği üzerine planladığını da ifade eden Korkmaz, "YİBO'larımızda aylık yemek listesi çıkıyor. Kesinlikle her gün yemek listesine harfiyen uyuluyor. Yemek listesini de hazırlarken öğrencilerin sevmediği yemeklerin çıkmaması için okul yönetimine talimat verdik. Hatta yemek listeleri, çalışma zamanı, etüt zamanları, oyun zamanları ve yatma zamanları planlanırken, öğrenci temsilcileri ile anket usulü yapmalarını istedik. Çünkü YİBO'larda çok beklentimiz var. İlde 10 bin

öğrenci YİBO'larda eğitim görüyor. Bu da ildeki öğrencilerin yüzde 15'ini kapsıyor. Bu da ilin başarısını istediği şekilde etkileyebiliyor. İlin başarı durumunu direk etkilediği için sadece fiziki ve donanın altyapısına da değil eğitim altyapısına da büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

YİBO'LAR BEŞ YILDIZLI OTEL GİBİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 15:51:00
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 17:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?