1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yıl sonu sergi açılışları

Ahlat ilçe Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nce Yeniköprü ve Serinbayır köylerinde açılan makine nakış kurslarında üretilen el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Yeniköprü köyünde düzenlenen törene katılan ve bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, yaygın eğitim faaliyetlerinin önemini vurguladı. Açılan kurslarla halkın eğitim hizmetlerine ulaştırılmasında önemli bir boşluğun dolduruldiğini belirten Kaymakam Şentürk "Bayanların meslek ve beceri edindirme faaliyetleri geliştiriliyor. Bir takım kültürel konular hakkında da bilgiler edinip bilinçlenmekteler. Bilgi ve becerilerin ön plana çıkmasını çok önemsiyoruz. Bu vesile ile 6 ay boyunca sabır, bilgi ve becerilerinizle ürettiğiniz el emeği, göz nuru eserleriniz sergileniyor. Hepsi de çok güzel, bu vesile ile serginizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necat Aydoğan ise yaptığı konuşmada davetlileri 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı içinde açılan kurslar hakkında bilgilendirdi. Aydoğan "Ahlat Halk Eğitim Merkezi olarak bu yılki eğitim ve öğretim döneminde meslek kurslarımızda, bilgisayar işletmenliği, kalorifer ateşçiliği, makine nakışları, el nakışları, giyim, kuaförlük, web tasarımı kursları açtık. 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı içerisinde toplam 31 köy, 97 şehir merkezinde toplam 128 kurs açtık. Bu kurslarımızdan 1152'si bayan, bin 379'u da erkek olmak üzere toplam 2 bin 534 kişiye yararlandı" dedi.

Necat Aydoğan ayrıca HEM olarak, kursların yanında sosyal-kültürel faaliyetler olarak da halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda, seminerler, geziler düzenlediklerini ve bölge sergilerine katıldıklarını da ifade ederek, köylerde açılan sergilerin 3 gün boyunca halka açık olacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurs boyunca başarı gösteren 30 öğrenciye sertifikaları verildi, düzenlenen sergi davetliler tarafından gezildi.

 

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 15:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?