7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Yoksula yardıma kar engeli

Bitlis Kadınları Koruma ve Dayanışma Derneği ile Bitlis Feneri Yardımlaşma Derneği üyeleri, yolların kardan kapalı olması nedeniyle, fakirlere gıda ve giyecek yardım malzemelerini yürüyerek ulaştırdı.

Bitlis 8 Ağustos Mahallesi’nde yaşayan fakir ailelere gıda ve giyecek yardımı yapmak üzere araç ile yola çıkan dernek üyeleri, kar nedeniyle yola yaya olarak devam etmek zorunda kaldı.

Yaklaşık 1 kilometre yol yürüyen üyeler, yanlarında taşıdıkları yardım paketlerini fakir ailelere ulaştırdı.

Aynı mahallede bulunan 5 aileye yardım dağıtan dernek üyeleri, bu tür yardımların devam edeceğini belirtti. Bitlis Kadınları Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatıra Serkehni, yardım dağıtmak için kendilerine karın bile engel olamayacağını kaydetti. Serkehni, çok sayıda fakir ailenin bulunduğunu ve işadamlarının bunlara yardım elini uzatmasını istediklerini belirterek, "Fakir aileler bize başvurdu. Yaptığımız araştırmalar neticesinde ailelerin gerçekten mağdur olduğunu tespit ettik. Bitlis Feneri Yardımlaşma Derneği’ne gittim ve onlar da yardımı kabul etti. Ortaklaşa gıda ve giyecek yardımı alarak bu ailelerimize ulaştırdık. Gönül isterdi ki tüm ailelere ulaşalım. Ancak gücümüz hepsine yetmiyor. Fakir ailelere iş adamlarımızın yardım elini uzatmalarını bekliyoruz" dedi.

Bitlis’in 8 Ağustos Girik Sokağı’nda yaşayan 5 nüfuslu Takyettin Yaprak adlı vatandaş ise, kendilerine yapılan yardımdan dolayı oldukça sevindiklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 23:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?