1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yüzde 55'i yeşil kartlı

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, il nüfusunun yüzde 55'inin yeşil kart sahibi olduğunu belirterek, "İlde sosyal güvencesi olmayan yok" dedi. 

Vali Atbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün yeşil kartlı sayısının
arttığını belirtti. Atbaş, 327 bin nüfuslu ilde 170 bin kişinin yeşil kart sahibi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en geri kalmış illeri arasında bulunan Bitlis'te yeşil kartlı sayısı bakımında ilk sıralarda yer alıyor. Nüfusun büyük bir bölümü sosyal güvence olarak yeşil kartı seçmiştir. Devlet İstatistik Kurumu verilerine göre yapılan son nüfus sayımında kentimizin nüfusu yaklaşık 327 bin olarak belirlenmişti. 327 kişiden 170 bin'i yeşil kart kullanıyor. Bu da gösteriyor ki nüfusumuzun yüzde 55'i yeşil kartlı" dedi.
Vali Atbaş, il genelinde herkesin sosyal güvencesine sahip olduğunu da belirterek, "Şu anda SSK 15 bin ve Bağ-Kur ise 31 bin kayıtlı. Bunların aileleri de var. Geri kalan 170 bin kişinin yeşil kart sahibi. Bunların dışında özel durumu olan çok az kişi var. Bunların hepsini hesapladığınızda Bitlis'te sosyal güvencesi olmayan kimse yok" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 14:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?