1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Yüzme kursuna ilgi büyük

Bitlis İsmail Eren Spor Kompleksi Müdürü İkram Özlük, yüzme kursları ikinci kayıt döneminin ekim ayında başlayacağını belirtti.


Yaz döneminde 50 kursiyere yüzme öğrettiklerini belirten İkram Özlük, bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Özlük, "İlimiz için önemli olan bu spor faaliyetlerinin başarılı olabilmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Yaz döneminde açtığımız kursta sporcularımıza en iyi şekilde yüzme stillerini öğrettik. Başlattığımız yeni kayıtlarda bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Ekim ayında kayıtları yapacağız kursta yaş sınırı yok. Herkes katılabilir" dedi.


Yüzme havuzunun Bitlis için bulunmaz bir nimet olduğunu da belirten Özlük, "Bölgemizdeki birçok ilde böyle bir tesis yok. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmek için sık sık kurslar düzenliyoruz. Düzenlediğimiz kurlarda hem yüzme öğretiyoruz hem de spor yapmalarını sağlıyoruz" şeklide konuştu.


Yüzme Kursu Antrenörü Saki Tutgun ise, yüzme sporunun sağlık açısından çok faydalı olduğuna değinerek, "Bitlis'te başlatmış olduğumuz yüzme kurslarını arkadaşlarımız başarılı bir şekilde tamamladılar. Yaklaşık 50 kursiyerimizin katıldığı kurslar çok güzel bir havada geçti. Bu kurslar dönem dönem devam edecek ve sayımız gün geçtikçe artacaktır. Kayıtları guruplar halinde yaptığımız için önce kayıt yapanlara öncelik tanınacaktır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:21:42
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 18:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil bayram IP: 88.229.142.xxx Tarih : 12.09.2008 19:48:14

inanki iyi yüzücüler çıkar. hele kurbağalama stili bitlise birebir uyar. geleceğin iyi yüzücüleri inşallah bitlis'te çıkar.