1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Zabıtadan fırınlara denetim

Bitlis Belediyesi Zabıta Ekipleri Amiri Aziz Aktaş, fırınlara yönelik fiyat ve gramaj denetimlerini haftada bir kez mutlaka yaptıklarını belirtti.

Konu hakkında bilgiler veren Aziz Aktaş, yaklaşık bir ay önce ekmeğe yapılan zammın ardından vatandaşlardan fiyat ve gramajlarla ilgili şikayetler geldiğini belirtti.

Bu doğrultuda denetimlerine hız verdiklerini söyleyen Aktaş, "Yaptığımız denetlemeler sırasında özellikle fiyat tarifesinin olup olmadığını ve ekmeğin gramajını inceliyoruz. İlimizdeki fırının büyük bir kısmı hemen hemen kurallara tamamen uyuyor. Kurallara uymayan fırınlar hakkında ise gerekli işlemler yapılmaktadır" dedi.

Kurallara uymayan fırınlara ilk seferde para cezası verileceğini, aynı hatayı tekrarladıkları takdirde 3 ile 15 gün arasında kapatma cezası uygulanacağını dile getiren Aziz Aktaş, "Eksik gramajı olduğu belirlenen ekmekleri ise toplayıp çocuk yetiştirme yurduna veriyoruz" şeklinde

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 16:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan AKSU IP: 88.254.48.xxx Tarih : 26.07.2008 17:48:06

Hiç Bir KontroLde Yok Birde Haftada Birmi Keşke Senede de YapıLsa Yene İyi Hiç YapıLmıyo Zaten Vatandaş Ekmek ALamıyo ki Ekmek Yemek BiLe Haram OLdu BitListe