7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Otobüs çığ altında kaldı: 8 ölü

Bitlis'te bir yolcu otobüsünün üstüne çığ düşmesi sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Yaralanan 16 kişi de Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bitlis'te, bir yolcu otobüsünün üstüne çığ düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükselirken, kar altında kalan araçtan çıkartılan 16 yaralının tedavisi Bitlis Devlet Hastanesi'nde sürdürülüyor.

Dün gece saat 02.00 sıralarında Bitlis-Baykan karayolunun 15. kilometresinde kara saplanan ve kurtarılmayı beklerken çığla birlikte Bitlis Deresi'ne sürüklenen Ahmet Tokdemir yönetimindeki 21 DS 675 plakalı yolcu otobüsü olay yerinden çıkartılmaya çalışılıyor.

Yapılan tespitler sonucu olayda Handan Yıldız (2), Mustafa Aslan (35), Kemalettin Boran (33), Mustafa İğricik (23), Serpil Batu (31), Azize Çoklu (60) ile kimliği belirlenemeyen 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda yaralanan şoför Ahmet Tokdemir (41) ile yolculardan Kahraman Ak (35), Zemirhan Söylemez (24), Reis Bilgi (18), Funda Kaplan (20), Murat Ataş (21), Erkan Sarıca (22), Remziye (30), Hediye (70), Mehmet (8) ve Handan Yıldız (2) ile Fikriye Keskin (19), Aziz Demir (20), Suzan Çoklu (27), Rıfat Bağlar (23) ve Şehmuz Gökgen (37) Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bitlis Devlet Hastanesi'ne gelen Bitlis Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, yaralılara 'geçmiş olsun' dileklerinde ulundu. Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Türköz, kazada ağır yaralı olmadığını belirterek, "Olayda 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. 16 yaralı bulunuyor.

Yaralıların bir kısmı kendi imkanlarıyla kurtulmuş, diğerleri de güvenlik güçlerimizin üstün çalışmaları neticesinde kurtarıldı. Şu anda ağır yaralımız yok. Mevcut yaralıların sağlık durumları iyi. Gerek aracı kurtarmak ve gerekse otobüste başka kimsenin kalıp kalmadığını belirlemek için bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Bu arada, otobüs şoförü Ahmet Tokdemir, kazanın yaşanmasında Karayolları Bölge Müdürlüğü birimlerinin ihmali bulunduğunu iddia etti. Tokdemir, "Aracımız sürekli kara saplanıyordu. Buradan kaç kez kendi imkanlarımızla çıkardık. Son olarak kardan dolayı yola devam edemedik. Öylece birilerinin gelip kurtarmasını veya yolların açılmasını bekledik. Birden büyük bir gürültü olduğunu hatırlıyorum. Çığ altında kalmışız. Olayda karayolları ekiplerinin büyük ihmali var. Çünkü yollarda çalışma yapmıyorlar" diye konuştu.

Bitlis'te yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi.

Dün gece saat 02.00 sıralarında Bitlis-Baykan karayolunun 15. kilometresinde kara saplanan ve kurtarılmayı beklerken çığla birlikte Bitlis Deresi'ne sürüklenen otobüste hayatını kaybedenlerin isimlerinin Handan Yıldız (2), Mustafa Aslan (35), Kemalettin Boran (33), Mustafa İğricik (23), Serpil Batu (31), Azize Çoklu (60), Melike Akdağ (50) ve Haydar Demirekin (25) olduğu açıklandı.

Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunan 16 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 10:27:58
Güncelleme :22 Ocak 2006 Pazar 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zafer özkan IP: 84.191.216.xxx Tarih : 23.01.2006 20:43:09
BU OLAY GERCEKTEN ACI ÖLENLERE ALLAHTAN RAHMET KEDERLI AILERINE BAS SAGLIGI:YARALILARADA ACIL SIFALAR DILERIM:ÖZ DIYARBAKIR FIRMASINADA BÜYÜK GECMIS OLSUN:ALLAH KIMSEYE BÖYLE ACILAR VERMESIN:ZAFER ÖZKAN-MUS YOLU TURIZM VE YESIL MUS OVASI TURIZM