6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Yolcu kılığında trafik denetimi

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde başlatılan yeni uygulamayla otobüslere yolcu gibi binen trafik polisleri, seyir halindeki araçta sürücünün yaptığı hataları tek tek not alarak yerinde denetim yapıyor.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, yeni bir uygulamayla şehirlerarası taşımacılık yapan şoförlerin hatalarını yerinde denetliyor. Geçtiğimiz günlerde başlatılan ve bugün Bitlis'te ikinci kez start verilen uygulama sayesinde şoförlerin daha dikkatli olmaları amaçlanırken, meydana gelebilecek kazaların da önleneceği belirtildi.

Van'dan Mersin'e giden bir otobüse yolcu olarak binen bir trafik polisi, yolda sürücünün yaptığı hataları not ederek, Bitlis Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde bekleyen trafik ekiplerine bildirdi. Burada trafik polisini bekleyen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Emrullah Demir, otobüse binerek yaptıkları yeni uygulama hakkında yolculara bilgi verdi.

Demir, yerinde denetimin ikincisini gerçekleştirdiklerini, bu uygulamanın bundan sonra daha sık şekilde yapılacağını belirtti. Yolcuların da şoför hatalarını kendilerine bildirmesini isteyen Demir şöyle konuştu:

"Can kaybını ve kazaları en aza indirebilmek için başlattığımız bu uygulamada, sizinle birlikte otobüsünüze yolcu olarak bir arkadaşımızı bindirdik. Bu uygulama çerçevesinde, bu arkadaşımız sürücünün yolda gelirken yaptığı hataları yazarak bize bildirdi. Şu anda anlaşıldı ki şoför hız sınırını aşmış ve kural hatası yapmıştır. Şimdi arkadaşlarımız bu konuda yasal işlemleride bulunacaklar. Sürücünüzün bir hatası varsa sizlerden de yardım alarak olası trafik kazalarını önleyeceğiz."

Otobüse yolcu gibi binen trafik polisinin verdiği raporla birlikte hız sınırını aştığı gerekçesiyle 2 yolcu otobüsü şoförü ve araç sahiplerine 188'er YTL para cezası verildi. Cezayı gören şoförler ise bu yeni uygulama karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 12:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?