23
Mayıs
2024
Perşembe
ADİLCEVAZ - BİTLİS

Adilcevaz Kalesi onarılmayı bekliyor

Adilcevaz'da bulanan Urartular döneminden kalma Adilcevaz Kalesi onarılmayı bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yaklaşık bir ay önce ilçeye yaptığı gezi sırasında kalenin restore edilmesi için gerekli yardımları yapacakları sözünü vermişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Ömer Faruk Coşkun, Bakan Koç’un ziyaretinden sonra kendisine onarım konusunda herhangi bir bilginin ulaşmadığını öne sürdü. Urartular’dan kalan kalenin tarihi ve kültürel bir önem taşıdığını ifade eden Coşkun, "Bu esere sahip çıkılması gerekir. Bakanımız söz verdiyse, mutlaka kalenin onarımı yapılacaktır" dedi.

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Hamdi Tutçu ise yaptığı açıklamada, Bakan Koç’un halkın huzurunda kalenin restorasyonu için söz verdiğini ve sözü yerine getireceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 12:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet TAHİRİ IP: 85.100.64.xxx Tarih : 5.01.2006 18:45:38
kardeşim kaleden eser kalmamışki nedense ilçemizin halkı tarihi mekanlar konusunda hiçde duyarlı değil. Bu konuda daha duyarlı olması gekir ilçemizde kalemiz gibi daha nice tarihi eserlerimiz var bir heyet oluşturup bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulmalı ve arkası bırkılmamalı diğer meseleler gibi bu konudada duyarlı olalı halkımız...LÜTFEN