30
Mayıs
2024
Perşembe
ADİLCEVAZ - BİTLİS

Ceviz Festivali yapıldı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde '19'ncu Kültür Etkinlikleri ve Ceviz Festivali' düzenlendi. 

Adilcevaz Belediyesi ile İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen festival etkinlikleri, Belediye Meydanı'nda halk oyunları gösterisi ile start aldı. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Adilcevaz Belediye Başkanı Selim Arıkbaş ve birçok kamu kurum amirinin hazır bulunduğu festival, mehteran ekibinin gösterileri ile başladı. 

Daha sonra açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Selim Arkıbaş, 'Kültür Etkinlikleri ve Ceviz Festivali'nin 19.'sunu kutlamaktan büyük bir gurur duyduklarını söyledi. Adilcevaz denildiğinde akla ilk olarak cevizin geldiğini ifade eden Arıkbaş "Adeta doğal bir ceviz bahçesini andıran Adilcevaz'da çok iyi yetiştiriciler bulunmaktadır. Ayrıca insan vücuduna büyük faydası olduğu kanıtlanan ceviz şekeri kullanımı da ülkemizde gittikçe yayılmaktadır. İşte bu denli önemli olan ceviz için düzenlediğimiz festivale hepiniz hoş geldiniz" dedi. 

Konuşmaların ardından Erzurum ve Kars'tan gelen yerel sanatçılar, çeşitli türküler söyleyerek dinleyenleri coşturdular. Genel olarak asker ve vatan sevgisi üzerine türküler söyleyen yerel sanatçıların konserinin ardından 'En iyi ceviz yetiştiricisi' ve 'En iyi ceviz fidanı yetiştiricisi' yarışmalarının ödül törenine geçildi. 

Yetiştirdikleri cevizleri önceki gün jürinin beğenisine sunan yarışmacılardan Hasan Gültakar birinci, Mehmet Sevinçli ikinci, Mehmet Bozkaya ise üçüncü oldu. En iyi ceviz fidesi yetiştiriciliği yarışmasında ise Mehmet Akkayun birinci, Bülent Gürsoy ikinci, Maksut Can adlı yarışmacı ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, festival yapılan ceviz ve ceviz reçeli ikramının ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 12:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?