24
Mayıs
2024
Cuma
ADİLCEVAZ - BİTLİS

Dağcıları soydular

Samsun’dan Süphan Dağı’na tırmanmak için Adilcevaz'a gelen 5 kişilik grubun çadırına giren hırsız ya da hırsızlar, malzemeleri çalarak kaçtı.

Gökhan Güner yönetimindeki amatör dağcı ekip, geçtiğimiz çarşamba günü Adilcevaz Jandarma Komutanlığı’ndan izin alarak çıktığı Süphan Dağı tırmanışından sonra kamp yaptıkları Kışkırlı köyüne geri döndü.

Köy yakınlarına kurdukları çadırlarına giren dağcı ekip, içerideki bazı özel eşyaların, yiyeceklerin, termos ve el feneri gibi araçların yerinde olmadığını fark etti. Durum karşısında şok olan ve çok üzüldüklerini belirten Gökhan Güner, "Biz zaten kalan yiyeceklerimizi götürmüyoruz, karşımızdaki ilk köyde dağıtarak çocukları sevindiriyoruz. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Edindiğimiz bilgiye göre, yaylaya çıkan çobanlar malzemeleri almış. Şikayetçi olmayacağız, ancak buraya gelen dağcıların dikkatli olmalarını, çadırlarını köy içine kurup kilitlemelerini öneriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 15:16:16
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 10:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet TAHİRİ IP: 85.100.64.xxx Tarih : 5.01.2006 18:20:29
olay için adilcevazlı olarak üzüldüm.ama olan olmuş bu konuda köy muhtarlarının köy halkını bilinçlendirmesi gerekir diye düşünüyorum.LÜTFEN misafirlere karşı daha duyarlı ve dürüst olalım...