1
Haziran
2024
Cumartesi
ADİLCEVAZ - BİTLİS

Ünlü hafızlardan Kuran ziyafeti

Adilcevaz Belediyesi ile işadamı Recai Karahan’ın ortaklaşa organize ettikleri ’Kur’an Ziyafeti’ programına dünyaca ünlü hafızlar katıldı. İlçe stadyumunda düzenlenen programda, okunan Kur’an-ı Kerim’i bayanlar tribünlerde, erkekler ise güneş altında dinledi.

Vali M. Asım Hacımustafaoğlu Stadı’ndan yapılan programa, Güney Afrika, İran, Mısır ve Türkiye’den tanınmış ve dünya birinciliği kazanmış hafızlar katıldı. Dün öğleden sonra başlayan program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Adilcevaz Belediye Başkanı M. Selim Arıkbaş, törende yaptığı konuşmada, kültür faaliyetlerinin önemine değinerek, "Toplumun birlik ve beraberliğin korunmasının yolu kültür faaliyetlerinden geçer" dedi.

Adilcevazlı işadamı Recai Kararhan ise amacının önce Allah rızasını kazanmak olduğunu belirterek, müslümanlardan çocuklarına günde en az 10 sayfa Kur’an okutmalarını, ayrıca kendisine bol bol dua etmelerini istedi. Daha sonra Kur’an okumada dünya birinciliğini kazanan Güney Afrika’dan Abdurrahman Sadien, İran’dan Kerim Mansuri, Ahmet Ebul Kasimi, Mısır’dan Ali Mahmud Farac ve Türkiye’den Hacı Bayram Veli Cami İmamı Abdulkadır Şehidoğlu sırasıyla kürsüye gelerek Kur’an-ı Kerim okudu.

Hafızların kürsüye gelirken ayakkabılarını çıkartmaları ise gözlerden kaçmadı. Çevre ile ve ilçelerden de bir çok vatandaşın iştirak ettiği program, Mısırlı Ali Mahmud Farac’ın okuduğu duayla son buldu.

Adilcevaz Belediye Başkanlığı’nca katılımcı hafızlara, yöreye has baston ile hediye paketi verilirken, törene, Erciş, Ahlat, Tatvan, Patnos, Çelebibağı belediye başkanlarının yanı sıra, işadamı Recai Karahan, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar iştirak etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 16:32:35
Güncelleme :23 Haziran 2005 Perşembe 16:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?