17
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

'Haydi kızlar okula' kampanyası Ahlatta'ta başladı

Haydi kızlar okula adı altında Ahlat Yunus Ensari İlköğretim okulu konferans salonunda Kaymakam Ahmet AVŞAR başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Halit YÜCE, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail YURTTAŞ, Okul Müdürleri, Köy ve Mahalle Muhtarlarının da katıldığı bir toplantı yapıldı.

Kız çocuklarının okullaşmasının hedef alındığı ve bu konu hakkında alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıda Ahlat’taki eğitim ve öğretim sorunlarını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail YURTTAŞ, Anne ve babaların çocuklarına gereken önemi göstermelerini isteyerek, özellikle kız çocuklarının okullaşmasına katkı sağlamalarını okul çağındaki çocukların tarlalarda çalıştırılmayıp okula gönderilmesi gerektiğini vurguladı. İlçe genelinde 4483 mevcut öğrencinin bulunduğunu bunların 2273 ünün erkek, 1706 sınında kız öğrenci olduğunu buna dayanılarak erkek öğrenci oranının %61, kız öğrenci oranınında % 39 olduğunu söyledi. YURTTAŞ ayrıca ilçe genelinde yaptıkları araştırmalarda 200 ün üzerinde kız çocuğunun da okula gönderilmediğini belirtti. Toplantı daha sonra yapılan bilgi alış verişiyle son buldu.

ÖZKAN OLCAY
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 16:31:27
Güncelleme :24 Eylül 2004 Cuma 17:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Suret SOLMAZ IP: 81.215.63.xxx Tarih : 23.03.2007 10:29:27
bu haberi görmek beni şaşırttı beklenmedik bir şekilde haydi kızlar okula diyen sayın büyüklerimiz okumak isteyen kızlara köstek olmazsa bence tahminlerinden fazla kız çocuğu okullu olur.her ne kadar biraz burukta olsam böyle haberleri okumak bölgemiz ve AHLATım adına mutlu ediyor.Bakanlığımızın yürüttüğü bu güzel kampanyanın Ahlatta başarıya ulaşması dileklerimle....