22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

100 bin ceviz dikelim kampanyası

Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, 'Ahlat'a, 100 bin adet ceviz dikelim' kampanyası için vatandaşlardan destek istedi.


Kaymakam Bilal Şentürk yaptığı açıklamada, bu kampanya ile kamu ve özel şahıslara ait alanlara 100 bin adet cevizin dikimini hedeflediklerini söyledi. Kaymakam Şentürk, ceviz üretiminde Ahlat'ın iddialı bir noktaya gelmesi, verimli olarak kullanılmayan alanların değerlendirilmesi, 5-10 yıl gibi bir süre içerisinde ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlanmasının amaçlandığını belirterek, "Gelin, bu yıl birkaç ceviz az yiyelim ve 100 bin adet cevizi kampanya çerçevesinde toprak ile buluşturalım. Kampanyaya katılanlar, kendi bahçe ve arazilerine de ceviz dikebilecektir. 5-10 yıl içerisinde yetişmiş, meyve veren en az 100 bin ceviz ağacına Ahlat olarak sahip olmak hedeflenmektedir.


Başlattığımız kampanyaya şahsım olarak bin adet ceviz dikmeyi taahhüt ediyorum. Kampanyamıza kamu görevlisi arkadaşlarım, muhtarlarımız, sivil toplum örgütleri ve tüm halkımızın yoğun katılımının olacağını ümit ediyorum. Kamu alanlarına olduğu kadar, şahıs olarak vatandaşlarımızın kendi arazilerine de ceviz dikmelerini önemsemekteyiz. Bu çalışma ile Ahlatlıların birlik ve beraberliğinin güçleneceğini, bireysel ve toplumsal yararın beraberce gerçekleşeceğine inanıyorum. Ayrıca, uzmanlardan alınan bilgiye göre meyveden dikilen ceviz su istememekte, araziye uyumu daha iyi olmaktadır" dedi.


Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, kampanyalarına ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra vatandaşların ilgi göstermesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 12:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?