16
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

100 bin ceviz tohumu dikilecek

Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilçede 5 bin dekar alana 100 bin adet ceviz tohumu ekileceğini söyledi.


Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla kaymakamlık toplantı salonunda bir araya geldi.

Şentürk, ilçede atıl durumda olan alanların değerlendirilmesi ve alt yapısı bulunan alanlarda 100 bin adet ceviz tohumu ekimi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ekimi yapılacak cevizler ve bunların temini için bütün ilçe halkından destek beklediklerini kaydeden Şentürk "İlçemizde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 100 bin adet ceviz tohumu ekme ve bunu vatandaşlara mal etme konusunda bir proje başlattık. Bu amaçla hem ilçemizde yeşillendirme konusunda önemli bir adımı atmış olacağız, hem de vatandaşın meyvesinden getirisi olacak. Böylece fidan ekerken kazanç kapısı sağlayacak bir uygulamayı hayata geçirmiş olacağız. Ceviz tohumlarının temini için ilçemizdeki ceviz yetiştiricilerinden destek bekliyoruz. Ahlat Ziraat Bankası'nda bir hesap açtık. Ceviz dikmek isteyenler buraya para yatırarak projemize destek olabilir dedi".


Gerçekleştirmeyi planladıkları 100 bin adet ceviz tohumu ekim çalışmalarına herkesin az da olsa katkı sunması gerektiğini belirten Şentürk, konuyla ilgili olarak bazı kurum ve kuruluşları bu işin sorumluları olarak belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar IP: 88.226.221.xxx Tarih : 28.03.2008 11:11:35

güzelde siz önce bitlis van yolunu yapsanız daha iyi olmazmıydı ,çünkü ticaretin gelişimi ulaşım ile gelişir.ben bitlisli değilim ama 5 yıl önce geldim keşke gelmez olaydım dedim çünkü yollar berbettı ve güzel bir yol yapılmadıkça oralara gelmem demiştim vede gelmedim onun için siz evella yolları yapsanız?