3
Haziran
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

17 bin dekar arazinin sulaması yapılıyor

Ahlat’ta faaliyet gösteren Ahlat Sulama Birliği Tatvan’ın 3 Köyü, Ahlat’ın 4 Köyü merkez ve 7 mahallesi olmak üzere toplam 17 bin dekar alanın sulamasını yapıyor.

Sulama faaliyetleri hakkında kenthaber editörüne açıklamalarda bulunan Ahlat Sulama Birliği Başkanı Kerem Alkış, bu yıl sulama kanallarındaki yapılan temizlik ve onarımlarla sulama faaliyetlerinin aksatmadan yapılarak çiftçilere hizmet ettiklerini belirtti. İmkanlar dahilinde faaliyetlerinin her geçen gün daha da arttığını kaydeden Alkış; “Bölge çiftçisi için elimizden gelen gayreti sonuna kadar gösteriyoruz. Çiftçilerimiz bizden çok memnun, her çiftçi yeterince suyunu alıyor. Geçen yıllar olduğu gibi sıra bekleme gibi bir sorun kalmadı. Birliğimiz tarafından temin edilen arazi araçlarıyla arazilerimiz ve sulama kanalarımız kontrol ediliyor. Doğacak aksaklıklar en kısa zamanda giderilerek çiftçilerin ekinlerini aksatmadan sulamasının yapılması sağlanıyor” şeklinde konuştu. 

35 yıldır kullanılan sulama kanallarının kullanılmaz hale geldiğini de vurgulayan Kerem Alkış, yaptıkları onarımlarla sulama faaliyetlerini yürüttüklerini, yetkililerin bu duruma duyarlıklık göstermemesi halinde birkaç yıl içinde sulamada çiftçilerin bir çıkmaza girebileceğini sözlerine ekledi.
Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 11:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?