26
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

20 öğrenci kültür elçisi oldu

"ETİ-ÇEKÜL" Kültür Elçileri Projesi"nin, 2008-2009 eğitim-öğretim yılındaki 4 günlük programı Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapıldı.

ÇEKÜL Vakfınca Ahlat'ta düzenlenen kültür elçileri programı tamamlandı. Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere program sonunda sertifikaları verildi. Programa okullarından seçilen 20 öğrenci katıldı. Eğitimde öğrencilere, arkeoloji, kent mimarisi, doğal yaşam ve geleneksel yaşam kültürü hakkında uygulamalı eğitimler verildi.

ÇEKÜL Vakfı İletişim Sorumlusu Şirin Sıngın Yılmaz yaptığı açıklamada:
"4 Günlük eğitim sonunda Ahlat'ta yetiştirilen yeni ÇEKÜL Kültür Elçileri, "Kültür Elçileri Buluşuyor" projesi ile Mayıs 2009'da İstanbul'da bir araya gelecekler. Vakfın İstanbul buluşmasında her bölgeden gelen öğrenciler, kendi illerinin kültür ve tabiat zenginliklerini anlatacaklar. Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programında, kültürel sürekliliğin sağlanması hedefleniyor. Ahlattaki öğrenciler ise buranın kültür elçileri oldular. Onların çalışmalarını destekleyeceğiz. Ayrıca, bizlere Ahlat'taki çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Ahlat Belediyesine, Ahlat Milli Eğitim Müdürlüğüne, eğitim programında bize destek veren öğretim görevlilerine ve okul müdürlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Yılmaz ÇEKÜL Vakfının kuruluşu ve amaçları hakkında da kısa bilgi vererek:
"Türkiye'nin doğal ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında 25 kişi tarafından kurulmuş olan ÇEKÜL Vakfı, Türkiye'nin her yerine yayılmış yerel temsilcilikleri ve 700 binden fazla gönüllüsüyle toplumun daha sağlıklı ortamlara taşınması, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir çevre ve kültürel ortam bırakmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Kültür Elçileri Projesi ÇEKÜL Vakfı'nın bir programıdır. Bu program Türkiye'de çocukların kaybolmakta olan sosyal kültürel değerlerimize, yok olma tehlikesiyle karşılaşan tarihi mirasımıza, kültürel ve doğal yapımıza sahip çıkma bilincini oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu amaçtan hareketle, ÇEKÜL, kentte Kültür Elçileri Projesini hayata geçirerek bu inancı yaygınlaştırmayı hedeflemektedir"

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?