1
Haziran
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

74 yaşındaki Kur'an öğrencisi

Ahlat'ta yazın gelmesi ile birlikte yaz Kuran Kursları hizmet vermeye başladı. Ahlat Merkez Ulu Cami Kuran kursunda 50 talebeye ders veren Camii imamı İsmail güçlü, 74 yaşında kuran öğrenmeye gelen Memur Emeklisi A.Kadir Azap’ın Kuran- Kerim?i öğrenme aşkı ve gayreti karşısında çok sevindiğini belirtti.

Bunun bütün gençlere örnek olması gerektiğini ifade eden İsmail Güçlü; ?Bu tablonun kuran öğrenmede yaş sınırının olmayacağının açıkça bir göstergesidir? dedi.

Çocukluğunda Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini fakat ihmalkarlık göstererek Kuran-ı Kerim okumayı unuttuğunu belirten A.Kadir Azap, yaşlı olmasına rağmen içindeki kuran öğrenme aşkının kendisini tekrar kuran dersi almaya yönelttiğini, kuran bilmeyen yaşlılara ve gençlere utanmamalarını ve kuran öğrenmeye gayret göstermelerini istediğini belirtti.

Ulu camii imamı İsmail Güçlü?de ?Peygamberimiz Hz.Muhammet(S.A.V.) "Sizin en hayırlınınız Kuran Öğrenen ve Öğreteninizdir" buyurarak kuran öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurgulayarak bütün vatandaşlardan çocuklarını kuran kurslarına göndermelerini istediğini sözlerine ekledi.

Özkan Olcay-Kenthaber/Ahlat
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 13:55:48
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 13:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi göknur IP: 88.224.186.xxx Tarih : 31.08.2008 21:59:17

ben 15 yaşındayım en çokta ALLAHIMA BENİ MÜSLÜMAN OLARAK yarattığı için dua ediyorum ALLAH herkese kuranı okumayı nasip etsin .içindede bana amin